• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Şehitler Eyüp Sultan’da Anıldı

Şehitler Eyüp Sultan’da Anıldı
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Eyüp Belediyesi işbirliği ile Eyüp Sultan Camii'nde mevlit okutuldu.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Eyüp Belediyesi işbirliği ile Eyüp Sultan Camii'nde mevlit okutuldu.

Eyüp Sultan Camii'nde gerçekleştirilen mevlide İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhan Aykaç, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okutulan mevlit sonrası İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri, Çanakkale Şehitleri'nin savaş zamanında erzak olarak tükettikleri üzüm hoşafı ve ekmek ikramında bulundular. Yoğun bir katılım sağlayan vatandaşlar anlamlı etkinlik için memnuniyetlerini dile getirdiler.

"GENÇLERİMİZE ÇANAKKALE ZAFERİNİN RUHUNU AŞILAMAMIZ LAZIM"

Çanakkale Zaferi ve tüm şehitler için böyle bir etkinlikle bir araya geldiklerini dile getiren İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhan Aykaç, "Bugünlere gelmemize sebep olan Çanakkale Şehitlerimize her şeyden önce Allah'tan rahmet diliyorum. Onların sayesinde bu vatan, vatan olmuştur. Bugünlere gelmememize vesile olmuşlardır. Biz de öğrencilerimizle birlikte tarihimiz için anlamlı olan bu günü anmak istedik hem mevlidimizi okuttuk hem de şehitlerimizin savaş zamanında tüketebildikleri tek erzak olan üzüm hoşafı ve ekmeği vatandaşlarımıza ikram ederek yâd etmiş olduk. Biz İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak öğrencilerimize Çanakkale ruhunu aşılamak için birçok etkinlik düzenliyoruz. Bu konuda uzman bilim adamlarıyla öğrencilerimizi bir araya getiriyor ve onlara bu konuda ışık tutuyoruz. Çanakkale ruhunu yaşatmamız lazım. Bu ruhu her yıl daha anlamlı ve daha bilimsel yollarla gençlerimize aktarmak için çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

"UNUTULAN BAZI DEĞERLERİ TEKRAR HATIRLATMAK İÇİN BURADAYIZ"

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'nün çok önemli olduğunu vurgulayan İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık ve Spor Dairesi Başkan Yardımcısı Dilek Koymat, "Sayın Mütevelli Heyet Başkanımız Abdülkadir Gayretli "in de destekleriyle bugün üniversite olarak toplumumuz tarafından unutulan bazı değerleri anmak için toplandık. 18 Mart Zaferi ve Şehitleri Anma Günü bizler için çok anlamlı ve değerli. Çanakkale'de bizler için savaşan atalarımız için mevlit okuttuk ve onların savaş zamanında yiyebildikleri üzüm şerbeti ve kurum ekmeğini bizler de bugün paylaşarak analım istedik. Şehitlerimiz bizlerin bugünlere gelebilmesi için savaşmışlar. Bizler de onlara en azından dualarımızı eksik etmeyerek unutmadığımızı göstermiş oluyoruz" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılanan etkinlik için Gümüşhane'den Eyüp Sultan Camii'ne ziyarete gelen Neşe Akar, "Bizler de bu etkinlikle birlikte o günü tekrar yaşamış gibi olduk ve şehitlerimizin yedikleri son şeyleri yiyerek hem hüzünlendik hem de güzel bir anıyı paylaşmış olduk" ifadelerini kullandı.

Şehitler Eyüp Sultan’da Anıldı

Şehitler Eyüp Sultan’da Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim