• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Şehitler, Erzincan Da Anıldı

Şehitler, Erzincan Da Anıldı
Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk tören Garnizon Şehitliğinde yapıldı.

Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk tören Garnizon Şehitliğinde yapıldı. Düzenlenen törenlerde 101 yıl önce kazanılan zaferin kahramanları anıldı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yıldönümü ve Şehitler günü münasebetiyle ilimizde anma töreni düzenlendi.

İlk olarak Garnizon Şehitliğinde gerçekleştirilen törene Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, il protokolü, kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin temsilcileri, askeri ve sivil erkân katıldı.

Gerçekleştirilen programda Erzincan Valiliği, 3. Ordu Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Derneğince anıta çelenk konulmasının ardından, saygı duruşu ve saygı atışı yapılarak, İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından Vali Kahraman şeref defterine; "Aziz milletimizin varoluş mücadelesi olan ve 101 yıl geçse de ruhunu zihinlerimizde ve gönüllerimizde derinden hissettiğimiz Çanakkale Deniz Zaferi, bizim bugün sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temellere dayandığını tüm dünyaya en gür sesle ilan etmiştir. Bugün geleceğe dair hayaller kurabiliyorsak bunun temelinde Çanakkale Zaferi'nin ruhu vardır. Bu ruha sahip çıkmak, bu anlayışı gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir.

Bu inançla bu mukaddes topraklar uğruna eşsiz bir mücadele örneği sergileyen, hiç çekinmeden canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla yad ediyorum."şeklinde yazdı.

101 yıl önce kazanılan zaferde şehit olan kahramanların anısına ve vatan uğrunda canını veren Erzincanlı Şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakarak dualar eden Vali Kahraman, törenlere katılan şehit yakınları ile de görüşerek sabırlar diledi.

Garnizon Şehitliğinde düzenlenen törenin ardından İl Kültür Merkezi Salonunda Şehitleri Anma programı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan Çanakkale ve Kınalı Hasan adlı tiyatro sahnelendi.

Tiyatro gösterisinin ardından Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü münasebetiyle ilkokullarda resim, ortaokullarda şiir ve liselerde kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Kahraman verdi. Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Vali Kahraman, yarışmaların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Kültür Merkezindeki törenin ardından Vali Kahraman ve beraberindeki il protokolü Cuma namazı öncesi Terzibaba Camiinde şehitler için düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katıldılar. Mevlid-i Şerif programında tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti, tekbirler ve salâvatlar eşliğinde duâlar edilerek, tüm şehitlerimizin ruhuna ithaf edildi.

Şehitler, Erzincan Da Anıldı

Şehitler, Erzincan Da Anıldı

Şehitler, Erzincan Da Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim