• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Şehitler bisiklet turu düzenlenip kitap okuyarak anıldı

Şehitler bisiklet turu düzenlenip kitap okuyarak anıldı
Bilecik Belediyesi ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi işbirliğinde gerçekleştirilen programda, bisiklet turu düzenlenip kitap okuyarak şehitler rahmet...

Bilecik Belediyesi ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi işbirliğinde gerçekleştirilen programda, bisiklet turu düzenlenip kitap okuyarak şehitler rahmet ve minnetle anıldı.

Bilecik'te bisikletin kullanımı, farkındalığının oluşması için birçok aktiviteyi gerçekleştiren Bilecik Belediyesi ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği anlamlı ve önemli bir çalışmayı daha gerçekleştirdi. Şehitleri anma etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen bisikletliler, vatan müdafaasında canlarını yitiren şehitleri, kitap okuyarak ve bisikletle saygı turu düzenleyerek andılar. Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen bisikletliler, daha sonra Bilecik Şehitliği'ne kadar pedal çevirdiler. Şanlı tarihin anlatıldığı kitapların okunduğu etkinlikte; Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'dan teslim aldıkları Türk Bayrağı'nı Bilecik Şehitliğine götürdüler.

"Ecdadımızın bizlere bıraktığı bu güzel vatanın her an bekçisiyiz'

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, vatanın her an bekçisi olduklarını belirterek, "Bilecik'te bisikletin kullanımı, farkındalığının oluşması için birçok aktiviteyi gerçekleştiren Bilecik Belediyesi ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği anlamlı ve önemli bir çalışmayı daha gerçekleştirdi. Büyük zaferler sayesinde bu günlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için her süngü, mermi ile son gücü ile mücadele ederek hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizin rahmet ve minnetle yad ediyoruz" dedi.

"Bisikletlerimizle şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla andık"

Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz ise güzel ve anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek; "Bilecik Belediyesi işbirliğinde önemli bir çalışmayı gerçekleştirdik. Bisikletlerimiz ile bu vatan uğruna canlarını yitiren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla andık. Programda vatandaşlarımıza Türk bayrağı hediye ettik ve daha sonra Bilecik Şehitliğini ziyaret ederek, çelenk bıraktık. Ardından şanlı tarihimizden bilgilerin mevcut olduğu kitapları hep birlikte okuma imkanı bulduk. Bu vesile ile büyük zaferler sayesinde bu günlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için her süngü, mermi ile son gücü ile mücadele ederek hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla tekrar anıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim