• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Şehitkamilli Yüzücüler Türkiye Şampiyonu Oldu

Şehitkamilli Yüzücüler Türkiye Şampiyonu Oldu
Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanlığı tarafından organize edilen Kulüpler Arası Gençler Paletli Yüzme Türkiye...

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanlığı tarafından organize edilen Kulüpler Arası Gençler Paletli Yüzme Türkiye Şampiyonası'nda topladığı 927 puanla erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonluğunu ilan etti.

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, 26-28 Şubat 2016 tarihleri arasında Bursa'da düzenlenen Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Gençler Paletli Yüzme Türkiye Şampiyonasında erkekler kategorisinde 927 puanla Türkiye Şampiyonu olurken, kızlar kategorisinde ise 650 puanla Türkiye sırlamasında 4. sıraya yerleşti. Suüstü, bayrak yarışları ve tüplü yarış dallarındaki performanslarıyla birçok yeni Türkiye rekorunun altına imza atan yeşil-siyahlı sporcular, performanslarıyla Şehitkamil'in su sporlarındaki gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

BİNGÜL: "12 MADALYA VE TÜRKİYE ŞAMPİYONLUK KUPASI İLE İLİMİZE DÖNDÜK'

Türkiye Şampiyonluğuna imza atan yeşil-siyahlı spor kulübünün Su Sporları Branşı Genel Koordinatörü Cengiz Bingül, Türkiye Şampiyonu olmaktan büyük mutluluk duyduklarını, büyük bir potansiyelleri olduğunu ve bu başarıların süre geleceğini belirtti. Bingül, "Türkiye Sualtı Federasyonunun düzenlediği Gençler Türkiye Şampiyonasından bugün döndük. Haklı gururu, mutluluğu yaşıyoruz. 3 gün süren müsabakalarda 14 ilden 250 sporcunun katılımıyla genç, kadromuzun büyük başarılarına tanıklık ettik. Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzlarının çıkardığı ilk performans sporcularıyla büyük başarılar elde ettik. Önümüzde Büyükler Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım seçmeleri var. Büyük bir potansiyelimiz var. Bu potansiyelimizle daha güçlü bir şekilde ileriye gitmek istiyoruz. Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzlarından şampiyonaya katılan sporcularımız, 6 Türkiye rekoruna ulaştı. Toplam 12 madalya ve Türkiye Şampiyonluk Kupası ile ilimize döndük, çok mutluyuz. Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu ve onun nezdinde tüm ekibine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

SERTPOLAT: "EMEKLERİN REKORLA TAÇLANDIRILMASI GURURLANDIRDI"

Türkiye Şampiyonu olan yeşil-siyahlı kulaçların velileri adına değerlendirmelerde bulunan sporcu velisi Suna Sertpolat, "Gerçekten hem aile olarak hem de çocuk açısından çok ciddi emekler veriliyor. Çocuğum, çok iyi bir ekiple birlikte performans sergiliyor. Kendilerine çok inanarak, çocuğumu gönderdiğim bir eğitmen kadromuz var. Çocuklarımız, haftanın 4-5 günü bazen sabah saat 4 güne başlayarak çalışıyorlar. Yaşıtları sıcak yataklarında uyurken, onlar çok ciddi emek harcıyor. 2 yıl önce başladığımızda birtakım tedirginliklerimiz vardı. Ama çocuklarımız, çok hijyenik bir ortamda sağlıklı bir ekiple birlikte çalışıyor. Biz de gerçekten gönül rahatlığıyla çocuklarımızı gönderiyoruz. Emeklerin sonucunda da başarının rekorlarla taçlanması bizim için çok büyük bir gurur. Çocuklarımızın bu başarı duygusunu tatması çok önemli. Sadece bu ekiple vakit geçirmesi bile çok önemli. Sporu ve çocuklarımızın spor yapmasını çok önemsiyorum" diye konuştu.

YILMAZ: "REKORLARI DEVAM ETTİRECEĞİZ'

Şampiyon sporculardan 14 yaşındaki Esmanur Yılmaz, "İyi rekorlar geldi. Büyük bir başarı gösterdik. Rekorları devam ettireceğiz. Çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"ŞAMPİYONLUK UĞRUNDA UZUN SÜRE ÇALIŞMIŞTIK'

Şampiyonaya ilişkin değerlendirmede bulunan 16 yaşındaki Sefa Fidan, "Biz bu şampiyonluğu uzun süredir planlamıştık. Şampiyonluk uğrunda uzun süre çalışmıştık. Dualar eşliğinde emeklerimizle Şehitkamil Belediyesi'nin bize sağladığı imkanlar sayesinde şampiyon olduk. Mutluyuz. İnşallah; rekorların, şampiyonlukların devamı gelecektir" şeklinde konuştu.

Şehitkamilli Yüzücüler Türkiye Şampiyonu Oldu

Şehitkamilli Yüzücüler Türkiye Şampiyonu Oldu

Şehitkamilli Yüzücüler Türkiye Şampiyonu Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim