• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Şehitkamil’den Bir İlk Daha

Şehitkamil’den Bir İlk Daha
Şehitkamil Belediyesi, Türkiye'de ilk defa 7 milyon 500 bin metrekarelik alanda aynı anda hem imar uygulaması hem de altyapı çalışması yapan ilk belediye...

Şehitkamil Belediyesi, Türkiye'de ilk defa 7 milyon 500 bin metrekarelik alanda aynı anda hem imar uygulaması hem de altyapı çalışması yapan ilk belediye oldu.

Başkan Rıdvan Fadıloğlu, "İbrahimli 2 bölgesine uygulanan çalışma, Türkiye'ye örnek teşkil edecek. Çok nitelikli bir alan Gazianteplilerin hizmetine sunulmuş olacak" dedi.

Şehitkamil Belediyesi, Türkiye'de bir ilki daha hayata geçirdi. Şehitkamil Belediyesi, Türkiye'de ilk defa 7 milyon 500 bin metrekarelik alanda aynı anda hem imar uygulaması hem de altyapı çalışması yapan ilk belediye olma ünvanını kazandı. İbrahimli 2 bölgesinde uygulanan projenin Türkiye'deki emsallerinden farklı olacağına vurgu yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "İbrahimli 2 bölgesinde 7 milyon 500 bin metrekare bir alanda aynı anda hem imar uygulamasının hem de altyapı çalışmalarının yapılıyor olması Türkiye'de bir ilk. İbrahimli 2 projesi, Gaziantep'in ufkunu açacak, vizyonunu genişletecek" diye konuştu.

İbrahimli 2 bölgesinde farklı ayrıntılara dikkat ettiklerini dile getiren Fadıloğlu, mahalle kültürünü yaşatmak istediklerini kaydetti. Fadıloğlu, "İbrahimli 2 bölgesinde yapılacak apartmanların altında kesinlikle işyeri olmayacak. Her mahallenin arasına belli noktalarda bakkal, market, fırın, kasap gibi ihtiyaçların karşılanacağı yerler olacak. Eski mahalle kültüründe olduğu gibi. Bunun nedeni, apartmanın altında dükkan olursa gece yükleme, boşaltma yapılacak. İşyerlerinin müşterisi aparmanın önüne park yapacak ve apartmanın garajı kapanacak. Bu durum huzursuzluklara neden olur. Biz istiyoruz ki gerçekten bir meskun mahalle elde edelim. Sabahları insanlar işlerine rahatça gitsin, akşam da evine dönerken alışverişini belirli noktadan yapsın" diye konuştu.

HER DAİRENİN MUTLAKA 2 OTOPARKI OLACAK

İnsanların yaşam standardının her geçen gün arttığına işaret eden Fadıloğlu, Gaziantep genelinde yaşanan otopark sıkıntısının İbrahimli 2 bölgesinde yaşanmayacağını söyledi. Fadıloğlu, "İnsanlarımızın hayat standardı her geçen gün artıyor. Her bağımsız daire için en az 2 otopark şartı getirdik. Çünkü o bölgede her evde neredeyse 3 araba var. Her dairenin mutlaka 2 otoparkı olacak" şeklinde konuştu.

Şehitkamil’den Bir İlk Daha

Şehitkamil’den Bir İlk Daha

Şehitkamil’den Bir İlk Daha

Şehitkamil’den Bir İlk Daha

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim