• BIST 9695.16
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Şehitkamil’deki Hanımlar Üç Boyutlu Çalışıyor

Şehitkamil’deki Hanımlar Üç Boyutlu Çalışıyor
Şehitkamil Belediyesi tarafından Hanımlar Lokali'nde düzenlenen, Kağıt Rölyef Kursu'na katılan ev hanımları, öğrendikleri bilgi ve becerileri kağıt...

Şehitkamil Belediyesi tarafından Hanımlar Lokali'nde düzenlenen, Kağıt Rölyef Kursu'na katılan ev hanımları, öğrendikleri bilgi ve becerileri kağıt rölyefe üç boyutlu işliyor.

Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali Kağıt Rölyef Kursu'na katılan ev hanımları, üçboyutlu kağıt rölyef sanatını öğreniyor. Sabır ve dikkat gerektiren üçboyutlu rölyef kursuna katılan ev hanımları, öğrendikleri bilgi ve becerileri sayesinde ürettikleri eserleri isterlerse hediye edebiliyor isterlerse de yıl sonunda açılan sergilerde satışını yaparak aile bütçelerine katkı sağlayabiliyor. Perspektif de denilen üç boyutlu rölyef kursuna katılan ev hanımları, kursta vakit geçirmekten zevk aldıklarını dile getirdi.

GÖRÜNDÜĞÜ KADAR KOLAY BİR İŞ DEĞİL

Kursiyerlerin boş zamanlarını kursa katılarak değerlendirdiklerini, evlerini tablolarla süslediklerini belirten Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali Kağıt Rölyef Kursu Öğretmeni Aysel Nar, sabır ve dikkat gerektiren kağıt rölyef kursuna gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi. Aysel Nar, "Yaptığımız çalışmalar modellerine ve büyüklüklerine göre değişiyor. Kursiyerlerimiz, 8-10 tane resim alıp geliyor. Aldıkları resimleri benim yönlendirmelerime göre kesiyor. Keçeli kalemlerle boyama yapılıyor. Boyamadan sonra takoz dediğimiz yükseltmek için koyduğumuz malzeme var. Takozları da kursiyerlerimiz yapıyor. Resimler kesildikçe kademe kademe yapıştırılıyor. Daha sonra da üçboyutlu takılarla da süslemeleri yapılıyor. Bir tablomuz yaklaşık 1 buçuk ya da 2 ay sürede bitiyor. Kurs 8 ay sürüyor. Göründüğü kadar kolay bir iş değil ama kurs süresince her bir kursiyerimizden 3-4 tablo üretmelerini bekliyorum" dedi.

BELEDİYEMİZİN BU KURSLARINI ÇOK DOĞRU VE YERİNDE BULUYORUM

Şehitkamil Belediyesi'nin sosyal tesisler bünyesinde sağladığı olanakların ev hanımları açısından önemli olduğuna söyleyen kursiyer Demet Şansever, "Şehitkamil Belediyesi bünyesinde bulunan sosyal tesisleri 3-4 yıldan bu yana kullanıyorum. Daha önce yağlı boya kursuna gitmiştim. Bu sene rölyef sanatıyla ilgili bu kursa geliyorum. Şehitkamil Belediyemizin bu kurslarını çok doğru ve yerinde buluyorum. Çünkü birçok ev hanımı evde boş vakitlerinde ne yapacağını bilmez haldeler. Burada el sanatlarıyla uğraşıyoruz. Güzel tablolar yapıyoruz. Bizim için avantaj bir durum. Böylelikle sosyal hayatın içinde olabiliyoruz. Üretilen ürünler satılabiliyor. Burada ürettiğimiz ürünleri eşimize akrabalarımıza hediye de edebiliyoruz. El sanatlarını öğrenmek güzel. Evde boş oturacağımıza burada vaktimizi değerlendiriyoruz" diye konuştu.

GÜZEL TABLOLAR ÜRETTİK

Şehitkamil Belediyesi'ne bağlı sosyal tesislerin hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren kursiyer Ayşe Mine Doğan ise güzel tablolar ürettiklerini kaydetti. Doğan, "Şehitkamil Belediyemizin açtığı kurslara 2 yıldan bu yana geliyorum. Önceleri stres atmak için geliyordum. Daha sonra öğrenmek beni cezbetti. Bu yüzden bu kursa geliyorum. Çok memnunum. Güzel eserler üretiyorum. Geçtiğimiz sene folyo kursuna geldim. Hocalarımızın eşliğinde güzel tablolar ürettik. Eşlere, dostlara, ahbaba hediye ettim" şeklinde konuştu.

Şehitkamil’deki Hanımlar Üç Boyutlu Çalışıyor

Şehitkamil’deki Hanımlar Üç Boyutlu Çalışıyor

Şehitkamil’deki Hanımlar Üç Boyutlu Çalışıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim