• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Şehitkamil’de Kulaçlar Kurtuluş İçin Atıldı

Şehitkamil’de Kulaçlar Kurtuluş İçin Atıldı
Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Şehitkamil Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü...

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Şehitkamil Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 4. Geleneksel Kurtuluş Kupası yüzme yarışmaları düzenlendi. 9-10, 11-12 ve 13-14 yaş grupları arasında 3 farklı kategoride düzenlenen yarışlarda, sporcular şampiyon olmak için kıyasıya kulaç attı.

Alleben1 Yüzme Havuzunda düzenlenen programa AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Belediye Başkanı Yardımcıları, Şehitkamil Belediye Meclis üyeleri, çok sayıda sporcu ve sporcu velileri katıldı. Program bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Program daha sonra Şehitkamil Belediye Halkoyunları Topluluğunun kısa gösterisiyle devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Alleben1 Yüzme Havuzunun açıldığı günden bugüne kadar birçok organizasyona ev sahipliği yaptığını belirterek, "Havuzumuz açıldığı günden bugüne özellikle, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim ve Gaziantep'in kurtuluş yıl dönümü olan 25 Aralık münasebetiyle, değişik turnuvaları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Yalnızca yüzme sporunda değil, bunun yanı sıra basketbol, futbol, satranç gibi dallarda da geleneksel hale getirdiğimiz bu aktiviteleri çok önemsiyoruz. Özellikle öğrencilerimizin akademik çalışmalarının yanında bu tür sportif ve sosyal faaliyetleri önemsiyoruz. Şehitkamil Belediyesi olarak özellikle öğrencilerimizin eğitim yuvalarına verdiğimiz desteklerin yanı sıra sportif faaliyetlerde de kendilerini geliştirmeleri adına bu tür organizasyonlar, şuana kadar yapıldı, şimdiden sonra da devam edecek 3 farklı kategoride yaklaşık 370 sporcumuz bu turnuvaya katılıyor. Bu turnuvanın bir özelliği ise, müsabakalar neticesinde kız ve erkek olmak üzere her branştan 6'şar sporcu toplam 36 sporcumuz şehrimizi temsil etmek üzere seçilmiş olacak. Bu Gaziantep'imiz için çok önemli. Her zaman söylediğimiz gibi dünyada da özellikle yüzme sporunda başarılı olan iller, ülkeler, denizi olmayan ülkelerdir. Bizde Gaziantep'te bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Özellikle ben velilerimize teşekkür etmek istiyorum. Onların vermiş olduğu desteklerle ve buranın işletiminde görev alan tüm hocalarımıza ben yürekten teşekkür ediyorum. Bu iş emek isteyen bir iştir. Özellikle çocuklarımızın ders yılı içerisindeki faaliyetlerini devam ettirirken, aynı zamanda sportif faaliyetlerine de katkı koymak adına velilerimiz bizlere aşırı destek veriyorlar. Bundan dolayı müteşekkiriz. Ben bu vesileyle tüm hemşerilerimizin 25 Aralık Kurtuluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum, yarışmama katılan tüm sporcularımıza da yürekten başarılar diliyorum" dedi.

"KIYMETİNİ BİLELİM

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ise, Başkan Fadıloğlu'na teşekkür ederek, tesislerin kıymetinin bilinmesini istedi. Uzer, "Ben öncelikle Gaziantep'imize böylesine güzel bir tesisi kazandıran Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu'na ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Gerçekten Avrupa standartlarına uygun bir şekilde dizayn edilen bu tesis, birçok faaliyetlere de ev sahipliyi yapmaya devam ediyor. Ben buradan gençlerimize seslenmek istiyorum. Bu tesislerin her zaman kıymetini bilelim. Bu tesis gerçekten bu bölgede örneği, eşi ve benzeri bulunmayan bir tesistir. Bizim gençlik yıllarımızda futbol vardı, basketbol vardı, voleybol vardı, güreş vardı. Yani salon sporları vardı. Ama Gaziantep'te maalesef yüzme sporu yoktu. Çünkü yüzme sporunu icra edebileceğimiz yapacağımız bir tesis yoktu. Bu tesisleri gördükten sonra sizlerin adına çok mutlu oluyoruz. Çünkü gerçekten sağlığa çok faydalı yüzme sporunu Belediyemizin gerçekleştirdiği bu tesiste yapma imkanı buluyorsunuz. Sizleri kutluyorum ve inşallah ilerde sizlerden Türkiye çapında önemli dereceler bekliyoruz. Belki de içinizden çok önemli sporcularımız çıkıp, Gaziantep'i Türkiye'de belki de Milli forma altında dünyada temsil edeceksiniz. Bu noktada da çok çalışmanızı rica ediyoruz. Sizlere başarılar diliyoruz. Bu vesileyle kurtuluş yıl dönümünü kutluyor, hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.

13 farklı kulüpten 370'i aşkın sporcunu şampiyonluk için kıyasıya kulaç attı. Düzenlenen yarışlarda, Şehitkamil Belediyespor Kulübü yüzme takımları, tüm kategorilerde şampiyonluklarını ilan etti. Program daha sonra dereceye giren sporculara madalya töreni ile devam etti. AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, dereceye giren sporculara madalyaları takdim ettiler. Madalya törenin ardından, Protokol üyeleri genç yüzücülerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şehitkamil’de Kulaçlar Kurtuluş İçin Atıldı

Şehitkamil’de Kulaçlar Kurtuluş İçin Atıldı

Şehitkamil’de Kulaçlar Kurtuluş İçin Atıldı

Şehitkamil’de Kulaçlar Kurtuluş İçin Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim