• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Şehitkamil’de Çifte Şampiyonluk Sevinci

Şehitkamil’de Çifte Şampiyonluk Sevinci
Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü...

Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen Kulüpler Arası Halkoyunları İl Şampiyonası'nda çifte şampiyonluk sevinci yaşadı.

PERFORMANSLARIYLA AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanlığı'nın 2016 yılı yurt içi faaliyet programında yer alan Kulüpler Arası Halkoyunları İl Şampiyonası'na 3 farklı kategoride geleneksel düzenlenmeli ve geleneksel düzenlemesiz dal kategorilerinde katılan yeşil siyahlı yemeniler, gençler kategorisin de iki farklı dalda da sergiledikleri başarılı performansla birinciliklerini ilan etti. Gaziantep'e özgü halkoyunlarını belirli bir koreografi içerisinde yarışmanın hakemlerinin ve tribünleri dolduran yüzlerce seyircinin beğenisine sunan Şehitkamilli halk oyuncuları, performanslarının sonunda yarışmayı takip eden tüm halkoyunları severlerin büyük alkışlarıyla salondan ayrıldı.

YEŞİL-SİYAHLI YEMENİLER TÜM KATEGORİLERDE DERECEYE GİRDİ

Kulüpler Arası İl Yarışması'na 3 farklı kategoride yüz elliyi aşkın oyuncu ve müzisyenle katılan Şehitkamil Belediyespor Kulübü, tüm kategorilerde dereceye girerek büyük bir başarıya daha imza attı. Büyükler, gençler ve minikler kategorilerinde yarışma sahnesindeki yerini alan yeşil-siyahlı kulüp,4 kupayla yarışmadan başarıyla ayrıldı. Halkoyunları faaliyetleri adına katıldığı tüm platformlarda Gaziantep halk kültürünü başarıyla tanıtan Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu'nda oyuncu portföyünün miniklerden büyüklere kadar yayılması Şehitkamil Belediyesi'nin halkoyunları alanında yapmış olduğu başarılı çalışmaları bir kez daha gözler önüne serdi.

BÖLGE ŞAMPİYONASINDA İLİMİZİ TEMSİL EDECEKLER

Gençler kategorisinde geleneksel düzenlemeli ve düzenlemesiz dalda şampiyonluğunu ilan eden Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, 30 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında Hatay ilinde gerçekleştirilecek Grup Şampiyonası'nda ilimizi temsil edecek. Geçmiş yıllarda olduğu gibi sahne performanslarını Türkiye finallerine taşımak isteyen yeşil siyahlı yemeniler, şampiyona sonrasında daha fazla çalışarak hedefledikleri Türkiye derecesine de ulaşacaklarını söyledi.

HALKOYUNCULARDAN FADILOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu'nda farklı kategorilerdeki yarışmalarda, festivallerde ve farklı yöre gösterilerinde faaliyet gösteren yeşil- siyahlı oyuncular, kendilerine sunulan imkanlar ve verilen büyük desteklerden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkürler etti. Şampiyon toplulukların ekip başı Ahmet Gürkan Akay, yarışma sonrasında ekip arkadaşları adına yaptığı değerlendirmede, "Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nda yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bizlere birçok alanda imkan ve destekler sunuluyor.Ben, bu nedenlerden dolayı tüm ekip arkadaşlarım ve halkoyunları topluluklarımızda faaliyet gösteren herkes adına Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkürlerimi sunuyorum.Bizler kazandığımız şampiyonluk kupalarını sayın başkanımıza armağan ediyoruz" şeklinde konuştu.

Şehitkamil’de Çifte Şampiyonluk Sevinci

Şehitkamil’de Çifte Şampiyonluk Sevinci

Şehitkamil’de Çifte Şampiyonluk Sevinci

Şehitkamil’de Çifte Şampiyonluk Sevinci

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim