• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Şehitkamil Sorunsuz Dönüşüyor

Şehitkamil Sorunsuz Dönüşüyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla sürdüğünü kaydetti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla sürdüğünü kaydetti.

Kentsel dönüşüm çalışmalarındaki son duruma ilişkin kamuoyunu bilgilendiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, özellikle kamulaştırmada hiçbir sorun yaşamadıklarını söyledi. Boşaltılan evlerin yıkım çalışmalarına hemen başlandığını belirten Başkan Fadıloğlu, ilçenin modernleşmesi için çalışmaların aralıksız devam edeceğini kaydetti. Amaçlarının vatandaşı mağdur etmeden kamulaştırma yapmak olduğuna işaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Kentsel dönüşüm çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Tabi kamulaştırma konusunu vatandaşlarımızla uzlaşı içerisinde çözüyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İmkanlarımız oranında vatandaşlarımızla en uygun fiyata bu kamulaştırmayı yapmaya gayret gösteriyoruz. Tabi burada bazı noktalarda uzlaşamadığımız meseleler de çıkabiliyor. Ama sonunda ortak paydada buluşuyoruz ve bir şekilde sorunu hallediyoruz" diye konuştu.

ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR

Kentsel dönüşümde gelinen son aşamaya ilişkin de bilgi veren Başkan Rıdvan Fadıloğlu, "Şuanda özellikle Zeugma Mozaik Müzesi'nden başlayıp, Yeşilova Kavşağı'na kadar giden bölgede ağırlıklı olarak kamulaştırma çalışmalarını tamamladık. Arada kalan yerlerimiz var. Bu konuda da hiçbir şekilde mahkeme yoluna gitmeden vatandaşlarımızla çözüm odaklı olarak çalışmaya devam ediyoruz. En kısa sürede buranın da yıkımı gerçekleşmiş olur" şeklinde konuştu.

HEDEF, HAYAT STANDARDINI YÜKSELTMEK

İlçe halkının hayat standardını yükseltmeyi hedeflediklerini vurgulayan Başkan Fadıloğlu, "Hem şehrimizde yaşanabilir mekan elde etmeye hem de diğer taraftan çarpık yapılaşmadan dolayı sağlıksız yaşam alanlarını ortadan kaldırarak, vatandaşlarımızın daha yaşanabilir bir Şehitkamil'de hayat sürmelerini sağlamak adına faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

ZEYTİNLİ KONUTLARI'NDAN İSTEYEN HERKES SATIN ALABİLİR

Şehitkamil Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak halkın hizmetine sunulan Zeytinli Konutlarından herkesin daire alabileceğini belirten Fadıloğlu, "Kamulaştırması yapılan evlerin sahipleri, Zeytinli konutlarımızdan takas yoluyla rahatlıkla daire alabilecek. Yine bunun yanı sıra sırf takas ile değil, Zeytinli Konutlarından bedeli mukabil almak isteyen vatandaşlarımız varsa, bu vatandaşlarımız da rahatlıkla Emlak İstimlak Müdürlüğümüze müracaat edebilir. Buradan nitelikli konut sahibi olmanın imkanları var. Tabi başta da söylediğimiz gibi bu süreç kısa bir süreç değil, uzun bir süreç. Bu süreçte bizlere destek olan vatandaşlarımıza ve tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Şehitkamil Sorunsuz Dönüşüyor

Şehitkamil Sorunsuz Dönüşüyor

Şehitkamil Sorunsuz Dönüşüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim