• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Şehitkamil, Halk Oyunlarında İddialı

Şehitkamil, Halk Oyunlarında İddialı
Şehitkâmil Belediye Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu oyuncuları, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenecek Kulüpler...

Şehitkâmil Belediye Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu oyuncuları, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenecek Kulüpler Arası İl Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor.

YEŞİL-SİYAHLI YEMİNLER, 4 FARKLI KATEGORİDE SAHNE ALACAK

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Gaziantep İl Temsilciliği ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 27-28 Şubat 2016 tarihlerinde organize edilecek olan Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Şampiyonası'na iddialı hazırlanan yeşil-siyahlı yemeniler, 4 farkı kategoride yarışacak. Geleneksel düzenlemesiz dalda; minikler, gençler ve büyükler kategorilerinde yarışma sahnesindeki yerini alacak olan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu oyuncuları, geleneksel düzenlemeli dalda ise gençler kategorisinde yarışmayı takip edecek olan yüzlerce seyirciye halk oyunları ziyafeti sunacak.

"HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI"

4 farklı kategoride 150'nin üzerinde oyuncu ve müzisyen ile il şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu'nda hedef; geçmiş yıllardaki başarıları tekrarlayabilmek. Yarışma sahnesinde sergilediği performansla birçok Türkiye derecesine, bölge ve il şampiyonluklarına imza atan yeşil-siyahlı kulüp, THOF 2016 Gaziantep İl Yarışmasında da yarışacağı tüm kategorilerde birincilik elde ederek, önce Bölge Şampiyonasında, arından Türkiye Şampiyonası sahnesinde Gaziantep'i başarıyla temsil etmeyi planlıyor.

HAZIRLIK SÜRECİMİZ ÇOK İYİ GEÇTİ

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Halk Oyunları Toplulukları Baş Antrenörü Sait Koca, sezonun başından itibaren yarışma hazırlıklarının büyük bir tempoda başarıyla yürütüldüğünü belirtti. Tecrübeli eğitmen Koca, il şampiyonası öncesinde yaptığı değerlendirmede, "Her platformda halk oyunlarına ve halk kültürüne büyük önem ve değer veren Şehitkamil Belediyesi çatısı altında görev yapmak yarışmalara topluluklar hazırlamak önemli bir ayrıcalık. Tüm kategorilerdeki oyuncu ve müzisyen arkadaşlarımla birlikte bizlere sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirebilmek adına çok yoğun tempoda çalışmalar gerçekleştirdik. Ümit ediyorum ki yarışma sonrasında bu emeğimizin karşılığını şampiyonluklar elde ederek alırız. Ben yarışma hazırlıkları sürecinde bizlerden desteğini bir an olsun esirgemeyen Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu'na tüm topluluk üyelerimiz adına teşekkürü bir borç biliyorum. Halk oyunlarına gönül veren tüm hemşehrilerimizi hafta sonunda gerçekleştirilecek olan halk oyunları şölenine davet ediyor, yarışmalara katılacak olan tüm kulüplerimizin değerli oyucu, antrenör, müzisyenlerine ve yarışma organizasyonunu sağlayacak yetkililere başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim