• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Şehitkamil Belediyesi Yeşile Doymuyor

Şehitkamil Belediyesi Yeşile Doymuyor
Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde her yıl Kasım ve Mart aylarında düzenlenen "Bi Dünya Yeşil" projesi kapsamında 12. şehir ormanı oluşturuldu.

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde her yıl Kasım ve Mart aylarında düzenlenen "Bi Dünya Yeşil" projesi kapsamında 12. şehir ormanı oluşturuldu.

Şehitkamil Belediyesi tarafından gelecek nesillere yeşil bir doğa bırakmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında hazırlanan "Bi dünya Yeşil" projesi kapsamında 12. Etap Şehitkamil Ormanı" etkinliği gerçekleştirildi. Projesi kapsamında her yıl Mart ve Kasım ayında gerçekleştirilen fidan dikimi bu yıl da yoğun katılımla yapıldı. Bugüne kadar 93 bin fidan toprakla buluşturulurken, son etkinlikle 3 bin fidan daha dikildi. Bayatlı Mahalle'sinde düzenlenen fidan dikim programına Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mehmet Sabri Kılıç, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, Mahalle muhtarları ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

ŞEHİTKAMİL'DEKİ YEŞİL MİRAS BÜYÜYOR

Şehitkamil Belediyesi, gelecek nesillere yeşil bir doğa bırakmak adına gerçekleştirdiği çalışmalara devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Bi Dünya Yeşil" projesi kapsamında her yıl Mart ve Kasım ayında gerçekleştirilen fidan dikimi bu yıl da yoğun katılımla yapıldı. Bugüne kadar 93 bin fidan diken Şehitkamil Belediyesi, bugün de 3 bin fidanı toprakla buluşturdu. Bayatlı Mahalle'sinde düzenlenen fidan dikim törenine; Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mehmet Sabri Kılıç, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, mahalle muhtarları ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

AMAÇ, GELECEK NESİLLERE YEŞİL BİR DÜNYA BIRAKMAK

Törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yaparak, ağaçlandırma çalışmasına destek veren tüm kurumlara teşekkür etti. Başkan Fadıloğlu, "Projemizdeki amacımız özellikle öğrencilerimizin, çocuklarımızın yeşile olan ilgisinin devamını sağlamak. Ayrıca bizden önceki nesillerin bizlere bıraktığı yeşil dünyayı bizden sonraki nesillere nasıl taşıyabiliriz konusunda, çocuklarımızı bilinçlendirebilmek istiyoruz. Gaziantep'te kendiliğinden oluşmuş bir orman yok. Şu anki Erikçe, Dülükbaba, Burç'ta kullandığımız ormanlar, bizim büyüklerimiz tarafından dikilen ormanlar. Bugün biz o ağaçların altındaki gölgede piknik yapabiliyorsak, bu alanlarda doğal hayat devam ediyorsa en azından bizim yaşadığımız sürede bizden sonraki nesillere bırakmamız gereken bir yeşil alan olması lazım. Çünkü çok hızlı bir nüfus artışımız söz konusu. Ne kadar ormanlık alan elde edersek o kadar hayırlı şekilde yad ediliriz" dedi. Şehitkamil Aile Merkezinden gelen Emine Özdemir, "Burayı çok beğendim ve çok mutluyum. Böyle bir organizasyonu kızımla katıldığım için çok şanslı hissediyorum. Ağaç dikmeyi çok istiyordum. Çok şükür nasip oldu bize. Kızım da ağacı çizgi filmlerde gördüğü için çok hevesleniyordu bizde böyle bir yaşadığımız için çok mutluyuz" dedi. Şehitkamil Aile Merkezi üyesi olan Rabia Tanpolat ise "Çok güzel bir duygu böyle bir imkânı bizlere vermeleri hem çocuklarımızla birlikte çok güzel bir etkinlik oldu. Umarım herkes memnun kalır. Rıdvan Bey'e de çok teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu. İlkokul öğrencisi Ruken Su, "Çok mutluyum ağaçlandırma yaparak doğayı daha çok yeşillendiriyorum.herkes elinden geldiğince çok çalışıyor. Bunlar büyüdüğünde inşallah tekrar buraya gelirim" dedi. İlkokul öğrencisi İlknur Sönmez, "Bi Dünya Ağaç dikme etkinliğine geldim. Burada ağaç dikmeyi çok istiyordum. Ağaç dikmek doğa benim için bunlar çok önemli. İnşallah büyüdüğünde de tekrar buraya gelirim" ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Dülükbaba Aile Merkezi Başkanı Aynur Bilgin ise, "Şehitkamil Dülükbaba aile merkezi başkanı, Aynur Bilgin, "Buraya aile merkezimizdeki üyelerimizi getirdik. Yediden yetmişe buraya ağaç dikmeye geldik. Doğayı korumayı ve ormanlarımızı genişletmek için burada bulunuyoruz. Şehit kamil belediye başkanımız Rıdvan Fadıloğluna teşekkür ederiz bizleri buraya getirdi, ağaç dikmek için hayıra vesile olduğu için çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu

Şehitkamil Belediyesi Yeşile Doymuyor

Şehitkamil Belediyesi Yeşile Doymuyor

Şehitkamil Belediyesi Yeşile Doymuyor

Şehitkamil Belediyesi Yeşile Doymuyor

Şehitkamil Belediyesi Yeşile Doymuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim