• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Şehit yakınları ve gaziler onuruna akşam yemeği

Şehit yakınları ve gaziler onuruna akşam yemeği
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen yemekte yaptığı konuşmada, "Çanakkale, yüreği imanla ve vatan aşkıyla çarpanların,...

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen yemekte yaptığı konuşmada, "Çanakkale, yüreği imanla ve vatan aşkıyla çarpanların, pervasız bir işgale gövdesini siper ettiği yerdir" dedi.

Adana Valiliği'nin himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit yakınları ile gaziler onuruna akşam yemeği verildi.

Yemekte konuşan Vali Demirtaş, 18 Martta şehitlerin emanetleriyle aynı sofrayı paylaşmak, gözlerini kırpmadan vatan uğrunda çarpışıp gazi olanlarla birlikte olmanın büyük bir şeref olduğunu belirterek, "Şanlı tarihimiz de birbirinden değerli zaferlerle doludur. Çanakkale Zaferi ise bunların başında gelir. Çanakkale, yüreği imanla ve vatan aşkıyla çarpanların, pervasız bir işgale gövdesini siper ettiği yerdir. Çanakkale, Anadolu'nun dört bir yanından, Rumeli'den, Bağdat'tan, Şam'dan gelerek, dilleri ve renkleri farklı, davaları aynı olan bir milletin, kadınıyla erkeğiyle omuz omuza verdiği eşsiz mücadelenin adıdır" diye konuştu.

Vali Demirtaş, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin tarih sahnesinde yerini aldığı günden beri, onuruyla yaşamış milletin şüheda kanları ile sulanan vatan toprağında, kendisine vurulmak istenen zincirleri parçaladığı önemli bir dönüm noktası olduğuna vurgu yaparak, "Birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kastedenler, dün olduğu gibi bugün de hiçbir vicdani ve ahlaki değer tanımadan üzerimize gelmeye devam etmektedir. 103 sene evvel ecdadımızdan yedikleri tokattan ders almayanlar, bugün de sisli, puslu havaları kollamaktadır. Hiç kuşkusuz bu kirli oyunların başında, 15 Temmuz hain darbe girişimi gelmektedir. En başta 15 Temmuz'un, Çanakkale ruhuyla özdeş bir ruh olduğunu vurgulamak istiyorum. O karanlık gecede, sokakları ve meydanları dolduran aziz milletimizin her bir ferdi, tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi özgürlüğüne, bağımsızlığına, vatanına, bayrağına, devletine, ezanına olan sevgisini, düşkünlüğünü tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır" şeklinde konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı ile tüm dünyaya barış, huzur ve insanlık dersi verildiğini kaydeden Demirtaş, şunları söyledi:

"Mehmetçiklerimiz ülkemizin güvenliğini sağlamak adına, Çanakkale'de ve Dumlupınar'da olduğu gibi yedi düvele verdiği mücadelenin bir benzerini Afrin'de; PKK, PYD, YPG ve DAEŞ gibi terör maşalarına karşı başarılı bir şekilde yürüterek, Afrin'i teröristlerden temizlemiştir. Buradan, harekatta görev yapan tüm Mehmetçiklerimizi tebrik ediyorum."

Vali Demirtaş, hükümetin şehit aileleri ve gazilerin acılarını hafifletmek, yaşamlarını kolaylaştırmak adına birtakım düzenlemeler yaptığını ve yapmaya devam ettiğini söyleyerek, "Bizler de Valilik olarak sizlerle ilgili her meseleyi ve sizlerin taleplerini kendi meselemiz bilip, yakından takip ediyoruz. Kendinizi yalnız hissetmemeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizlere karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz. Kardeşlerim, asla yalnız değilsiniz. Bizler, 7 gün 24 saat sizlerin derdine derman olmaya, sıkıntılarınıza çözüm üretmeye, sevinçlerinizi paylaşmaya hazırız. Bu toprakları bizlere vatan yapanlara, onların yakınlarına ve kahraman gazilerimize hizmetkar olmak, bizim boynumuzun borcudur. Bu vesile ile Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümünde, "Çanakkale Geçilmez" sözünü tüm dünya milletlerinin hafızasına kazıyan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Vali Demirtaş'ın konuşmasının ardından öğrenciler Çanakkale ile ilgili şiirler okudu.

Yemek, Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş'ın şehit yakınları ve gazilerin bulunduğu masaları tek tek gezip, onların hal ve hatırlarını sorması ile sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim