• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Şehit Ve Gazi Yakınlarına Ücretsiz Dil Kursu

Şehit Ve Gazi Yakınlarına Ücretsiz Dil Kursu
Kayseri'de bir dil kursu tarafından şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz yabancı dil kursu verilecek.

Kayseri'de bir dil kursu tarafından şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz yabancı dil kursu verilecek.

Kurs yetkilisi Mehmet Ece, " Görev esnasında olumsuzluklarla karşılaşmış, şehit olmuş Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet mensubu arkadaşlarımızın yakınlarının acısına bir nebze de olsa eğitim ile destek olmak adına şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz dil kursu verme düşüncesi içerisine girdik" dedi.

Şuanda ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı sürecin herkesi üzdüğünü dile getiren Ece, ücretsiz kurs verme fikrinin ortaya çıkmasını şu sözlerle anlattı: "Görevi esnasında olumsuzluklarla karşılaşmış, şehit olmuş ya da herhangi bir kaza geçirmiş Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Mensubu görevlilerimizden şehit olan yakınlarının acısına bir nebze de olsa eğitim ile destek olmak adına şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz dil kursu verme düşüncesi içerisine girdik. Bu kampanyamızı vatandaşlara duyurmak adına çalışmalarımız devam etmektedir. Şuanda ücretsiz kursumuz için talepleri alıyoruz. Gelen talepler doğrultusunda gerekli programlar yapıldıktan sonra hafta içi ve hafta sonu günün belirli saatlerinde derslerimize başlanacaktır."

" Kurslarda yaş grubunun fark etmiyor. Başvuranların sadece şehit ya da gazi yakını olması ve yabancı dile ilgisinin olması yeterlidir" diyen Ece, "İnşallah amacımıza ulaşırız. Taleplerimiz umduğumuz gibi gerçekleşecek olursa şehit ve gazilerin ailelerinin çocuklarına, yakınlarına gelecek için güzel bir adım atmak adına ve en azından yabancı dili sevdirmek adına bir katkımız olursa bundan çok mutlu oluruz. Kursumuza gelecek arkadaşlarımız istediği ve azmettiği sürece biz sonuna kadar yabancı dili öğretmek adına bu hizmeti sunacağız" şeklinde konuştu.

Maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için de bir bursluluk sınavı düzenlediklerini sözlerine ekleyen Ece, "Bu kurslarımız için Milli Eğitim Bakanlığından gerekli izin ve yazılarımızı da aldık. Bunun için okullarla görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki iki haftalık süreç içerisinde bursluluk sınavını yapacağız. Bu kursumuzda da ağırlıklı olarak ilköğretim öğrencileri olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bursluluk sınavlarının genellikle başarılı öğrencilere verilen bir eğitim desteği olarak görüldüğünü ifade eden Ece, Burada sınava girip başarılı olan öğrenciler İngilizce ve yabacı dil konusunda kendisini geliştirmiş olan öğrencilerdir. Bunun dışında sınavlarda başarısız olan gerek öğretmenlerinin gerek okul idaresinin tavsiyeleri doğrultusunda yabancı dile yatkın olan, ilgisi olan çocuklarımız varsa ve maddi imkanları yoksa bu öğrencilere de ücretsiz eğitim desteği sunacağız. Bu kursumuzla alakalı şuanda oldukça yoğun bir talep var. 8 yaşından lise çağındaki öğrencilere biz bu hizmeti sunacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Şehit Ve Gazi Yakınlarına Ücretsiz Dil Kursu

Şehit Ve Gazi Yakınlarına Ücretsiz Dil Kursu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim