• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Şehit Ve Gazi Dernek Başkanlarından, Çakır’a Ziyaret

Şehit Ve Gazi Dernek Başkanlarından, Çakır’a Ziyaret
Şehit ve gazi dernekleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

Şehit ve gazi dernekleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, beraberinde Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sıddık Selçuk, Önce Vatan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Muharrem Kıbrız, Harp Malülü Şehit, Gaziler Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Mustafa Gözükara, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. 18 Mart Şehitler Haftası kapsamında şehit ve gazi dernek başkanları ile birlikte bir takım ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Taş, "18 Mart Şehitler Haftasını duyarlılık oluşturmak anlamında çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Bu yıl Malatya'da farklı bir uygulama başlattık. 150 şehit ailemizi kamudaki yöneticilerimizle eşleştirdik. Şehit aileleri bugün evlerinde kamu yöneticileri tarafından ziyaret edilecek. Ülkemizde meydana gelen ve içimizi yaralayan bu olayların biran önce son bulmasını, ülkemize huzurun ve barışın hakim olmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

"ŞEHİT VE GAZİLER BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise şehit ve gazi derneklerinin bir arada olmalarının ve birlikte programlar yapmalarının çok anlamlı olduğunu belirtti. Çakır, "Temsil etmiş olduğunuz şehitler ve gaziler bizim yanımızda çok değerlidir. Şehide ve gaziye sahip çıkmak, bayrağa, vatana sahip çıkmak, birliğe, beraberliğe sahip çıkmak çok önemlidir. Biz ülke olarak şehitlerimizin ailelerini ve yakınlarını her zaman bağrımıza bastık. Çünkü şehitlik bizde en yüksek mertebedir. Son günlerde ülkemizde cereyan eden terör olaylarından dolayı çok sayıda şehidimiz oldu. Bu şehitlerimiz ülkeleri için, birliğimiz ve geleceğimiz için canlarını feda etmişlerdir. Herkesin şehitliği göze alacak derecede bir vatan sevgisine sahip olması gerekiyor. Bizim için özel olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşları gibi değerlerimizin gençlerimize çok iyi anlatılması gerekiyor. Bu hafta münasebetiyle şehitliğin ve gaziliğin ne demek olduğunu yapılan programlarla gençlerimize anlatmış oluyoruz. Rabb'im tüm şehitlerimizin makamlarını yüce eylesin, gazilerimize iyi bir yaşam nasip etsin" diye konuştu.

Ziyaret sırasında Çakır'a bir buket çiçek sunan dernek başkanlarına, Çakır da, diz üstü bilgisayar hediye etti.

Şehit Ve Gazi Dernek Başkanlarından, Çakır’a Ziyaret

Şehit Ve Gazi Dernek Başkanlarından, Çakır’a Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim