• BIST 9524.59
  • Altın 2491.681
  • Dolar 32.4979
  • Euro 34.7358
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Şehit Uzman Çavuş Kürşat Temizyürek’in babası Nuh Temizyürek:

Şehit Uzman Çavuş Kürşat Temizyürek’in babası Nuh Temizyürek:
Siirt-Eruh karayolunda PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kürşat Temizyürek'in...

Siirt-Eruh karayolunda PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kürşat Temizyürek'in babası Musa Temizyürek, "Oğlumun FETÖ'nün kurşunuyla gitsin istemedim" dedi.

Siirt-Eruh karayolu üzerinde PKK'Lı teröristlerin yola döşediği patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kürşat Temizyürek'in Melikgazi ilçesine bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde bulunan baba evine ateş düştü. Acı haberi alan yakınları şehidin evine akın ederken, evin çevresi de Türk bayrakları ile donatıldı.

İHA muhabirine konuşan şehit Uzman Çavuş Kürşat Temizyürek'in babası Musa Temizyürek, dimdik ayakta olduklarını söyledi. Baba Temizyürek, "Ben şerefli Türk ordusunun şerefli Türk askeri Kürşat Temizyürek'in babasıyım. Ben evladımı sapasağlam bedeniyle, aklıyla, her şeyiyle sapasağlam vatanımıza teslim ettim. Vatanımızın içinden çıkan hain askerlerin ve FETÖ'nün kurşunuyla gitsin istemedim. Ben evladımı sapasağlam gönderdim ve sapsağlam olarak teslim almak istiyorum. Ben son görevimi yapmak istiyorum" dedi.

Ordudan FETÖ'nün ve PKK'nın temizlenmesini istediğini kaydeden Temizyürek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün sabah saat 10.00'da ben çalışıyordum. Oğlum arayarak, "Baba ben artık gidiyorum da, bir konuşalım" dedi. Orada kısa bir muhabbetimiz oldu. Görev yerine gittiğini söyledi. Gece yatmıştım, uyumadan zil çaldı. Kalkıp askeri personelimizi gördüğüm anda ben o an anladım. Söylemelerine gerek kalmadı. Bunun çok acı olduğunu şimdi anladım. Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Bütün şehitlerimize ağlıyordum ama kendi şehidim daha üstün geldi. Acısı daha ağır geldi. Desteklerini verdiği sürece ordumuza teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. İçimizden PKK'yı, PKK yanlısını, FETÖ'cüleri, FETÖ'cülerin yanlılarını, bunların hepsinin temizlenmesini istiyorum. Bizim gönderdiğimiz Türk askerlerini, gerçek Türk askerinin sapasağlam gidip sapasağlam gelmesini önce Allah'tan sonra ordumuzdan ve komutanlarımızdan rica ediyorum. Bu hiç iyi bir haber değil. Allah oğlumun silah arkadaşlarına uzun ömürler versin. Allah Türkiye'mize uzun ömürler versin.

Ben oğlumu nişanladım. Oğlumu izinden önce istediler. Daha nişan izni dolmadan iznini yarıda kesti ve gitti. Vatani görev için gitti. Oğlumu giderken sapasağlam gönderdim ama bizim ordumuz oğlumu sapasağlam götüremedi. Bizim ordumuz diyorum. Şerefli ordu hariç, şerefsizler varsa içinde ben şerefsizlere söylüyorum. Ben şerefli Türk askerlerine her zaman minnettarım."

Şehit Uzman Çavuş Kürşat Temizyürek'in Ramazan Bayramı'nın 3. günü nişanlandığı ve nişan izni dolmadan yeniden görev yeri olan Siirt'e gittiği öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Kürşat Temizyürek’in babası Nuh Temizyürek:

Şehit Uzman Çavuş Kürşat Temizyürek’in babası Nuh Temizyürek:

Şehit Uzman Çavuş Kürşat Temizyürek’in babası Nuh Temizyürek:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim