• BIST 9555.3
  • Altın 2485.93
  • Dolar 32.5279
  • Euro 34.8645
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Şehit Uzman Çavuş İçin Mevlit Okutuldu

Şehit Uzman Çavuş İçin Mevlit Okutuldu
Geçici görevle gittiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Tolga Sağlam için baba ocağı Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi Salkım...

Geçici görevle gittiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Tolga Sağlam için baba ocağı Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi Salkım Mahallesinde Cuma namazı sonrası mevlit okutuldu. Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Kavaklıdere Kaymakamı Cevat Çelik, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, kamu kurum müdürleri, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Vali Amir Çiçek, eşi Hülya Çiçek ve beraberindeki protokol üyeleri, şehidin babası Erdal Sağlam, annesi Nilüfer Sağlam, kardeşi Çağlar Sağlam ve yakınlarına baş sağlığı diledi. Kavaklıdere Müftüsü Kadir Küçük ve Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak ve diğer din görevlileri tarafından okunan mevlit sonrası Muğla Valisi Amir Çiçek yaptığı konuşmada Jandarma Uzman Çavuş Tolga Sağlam'ın kalplerde yaşadığını söyledi. Vali Çiçek, "Şehit Uzman Çavuş Tolga Sağlam, vatanın birliği ve bütünlüğü için Diyarbakır Sur ilçesinde PKK terör örgütü ile mücadele ederken şehit düştü. Şuanda orada mücadele eden askerimiz ve polisimiz insanlık dışı din düşmanlarıyla da mücadele ediyor" dedi.

Sözde "Barış Bildirisi'ne imza atan akademisyenlere de tepki veren Vali Çiçek, "Polisimiz ve Mehmetçiklerimiz bu bölgelerdeki yaşayan vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için mücadele ediyor. Vatanı ve milleti için orada mücadele ediyor. Ama sen diyorsun ki, orada böyle bir mücadele olmaz. Ben senin o ilmine de inanmıyorum. Bu şekilde bildiri yayınlayıp, altını imzalayanlar için konuşuyorum. Ama bizim çok değerli ilim adamlarımız, bilim adamlarımız, yazarlarımız, basınımız, insanlarımız var ki bunu kabul etmiyorlar. Bunu, biz biriz de onun için söylüyorum. Daha beşikteki çocuğu öldüren, o bastonuyla yürüyen yaşlı teyzemizi sokağa çıkartmayan, hendek kazıp öldüren insanlarla mücadele edip şehit olan ecdadımızın evlatları mücadele ederken, içimizden başkalarının emriyle "bu mücadele yanlış" diyene bilim adamı diyoruz. Yok, ben onları bilim adamı olarak görmüyorum. Çünkü hukuk mücadelesi yapıyoruz. Hukuk çerçevesinde onlarla ilgili gerekli işlemlerin yapılacağına inanıyorum" dedi.

Şehit Uzman Çavuş İçin Mevlit Okutuldu

Şehit Uzman Çavuş İçin Mevlit Okutuldu

Şehit Uzman Çavuş İçin Mevlit Okutuldu

Şehit Uzman Çavuş İçin Mevlit Okutuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim