• BIST 9508.43
  • Altın 2491.482
  • Dolar 32.6
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Şehit Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nu 15 Bin Kişi Uğurladı

Şehit Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nu 15 Bin Kişi Uğurladı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nun cenazesi "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla Ordu'nun Ünye ilçesinde toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu, memleketi Ordu'nun Ünye İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşi 23 yaşındaki Özlem Efiloğlu, "Beni de yanına al aşkım" diye ağıtlar yaktı.

MEYDANDA HELALLİK ALINDI

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşı Ordu'nun Ünye İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi morgundan alınarak cenaze aracıyla, konvoy eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Burada şehit Efiloğlu için helallik alınıp dua edildi.

BAKAN DA CENAZEDEYDİ

Buradaki cenaze törenine Ordu'da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekilleri, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehidin ailesi ve yakınları ile vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı cenazede şehidin inşaat işçisi olan babası Mustafa (45), ev hanımı annesi Havva (43), eşi Özlem Efiloğlu (22) taziyelerle teselli bulmaya çalıştı.

BAKAN, ŞEHİT BABASININ KOLUNA GİRDİ 

Şehidin eşi Özlem Efiloğlu ve annesi Havva Efiloğlu ile kardeşleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp gözyaşı dökerek ağıtlar yaktı. Şehidin kardeşi Süleyman Efiloğlu'da ağabeyini asker selamıyla uğurlarken, Bakan Veysel Eroğlu a şehit babası Mustafa Efiloğlu'nun kolundan tutarak tören boyunca hiç bırakmadı. Özlem Efiloğlu tabuta sarılarak, "Senin kokunu çok seviyorum bir tanem. Cennet kokuyordun bana, elbiselerini kokluyordum üzerinden çıkarıp, kokun duruyor aşkım. Beni de al yanına aşkım, şehitler ölmez vatan bölünmez aşkım" diyerek gözyaşı döktü.

"ONLAR SENİ ÖLDÜRDÜK SANIYORLAR AMA..."

Şehidin yeni doğan yeğeni Efrahim Cazır da tören alanına getirilerek bebek sepetinden çıkarılıp dayısının Türk bayrağına sarılı tabutu üzerine bırakıldı. Şehit annesi Havva Efiloğlu, bu esnada ağıtlar yakarak "Dayı olmuştu yavrum, çok sevinmişti, arabalarını oradan yollamıştı. Nur içinde yat yavrum. Onlar seni öldürdük sanıyorlar ama öldüremediler yavrum. Onlar kendilerini öldürüyorlar, sen şehit oldun yavrum" dedi.

BİNLERCE KİŞİ AYNI SLOGANI ATTI

Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısa tarafından Saray Camisi'nde öğle namazı sonrasında Cumhuriyet Meydanı'nda cenaze namazı kıldırıldı. Cenazeye katılan vatandaşların tekbirler ve duaları eşliğinde askerler tarafından şehidin naaşı omuzda taşındı. Şehidin tabutunun cenaze aracına konulmasının ardından eşi Özlem Efiloğlu da cenaze aracına bindi. Şehit Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nun cenazesi daha sonra Pelitliyatak Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninin ardından vatandaşlarda "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim