• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Şehit Uzman Çavuş Diyarbakır’dan Aydın’a Uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Diyarbakır’dan Aydın’a Uğurlandı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit düşen Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı'nın naaşı, düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketine uğurlandı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesi Fatih Paşa Mahallesi Yıkıkkaya Sokak'ta teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının operasyon düzenleyen askerlerin geçişi sırasında infilak ettirilmesi üzerine meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit düşen Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı için cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi önünde düzenlenen törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 2. BHHM Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vali yardımcıları, kaymakamlar ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören şehidin naaşının katafalka konulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. 7. Kolordu Komutanlığı'ndan Üsteğmen Burak Tunç Bilek yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün, Türkiye'nin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Bilek, "Hendek kazıp, barikat kurarak personelimize sinsice saldırarak, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek hedef gözetmeksizin saldırılarına devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek adına görevimize kararlılıkla ve azimle devam edeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen tarafından şehit için dua edildi. Ardından Jandarma Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı'ın cenazesi memleketi Aydın'a uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Diyarbakır’dan Aydın’a Uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Diyarbakır’dan Aydın’a Uğurlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim