• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Şehit Uzman Çavuş Denizer, memleketi Manisa’da son yolcuğuna uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Denizer, memleketi Manisa’da son yolcuğuna uğurlandı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan 27 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Serdar...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan 27 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Serdar Denizer, memleketi Manisa'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'dan askeri uçakla Akhisar Askeri Havaalanı'na getirilen şehit Uzman Çavuş Denizer'in cenazesi önce Akhisar Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Şehidin baba ocağına ve mahalledeki diğer evlere ve sokaklara vatandaşlar tarafından Türk bayrakları asıldı. Şehidin cenazesi buradan da Akhisar'ın Efendi Mahallesi 267 Sokak'ta bulanan baba evine helallik için getirildi. Şehidin babası Tahsin Denizer, annesi Ayşe Dudu, dedesi Celal Denizer, babaannesi Hürü Denizer, kız kardeşleri Emine Duman ve Sema Denizer gözyaşlarına boğulurken, cenaze evinde taziye için bulunan yüzlerce Akhisarlı teröre lanet yağdırdı.

Şehidin tabutu babasının evine getirilince, evin içerisinde bulunan ailesi ve yakınları gözyaşına boğuldu. Aile bireyleri evin içine alınan şehidin tabutunun başından biran olsun ayrılmadı. Şehidin dedesi ve babaannesi ise ayakta durmakta zorlandı. Burada şehit için dua edildikten sonra helallik alındı. Evden çıkarılan şehidin tabutu ardından cenaze aracıyla, cenaze namazı kılınmak üzere Akhisar Merkez Süğütlü Camii'ne getirildi.

AMCA: NEDEN ÖLDÜ BİLİYOR MUSUNUZ ? BAŞBAKANA CUMHURBAŞKANINA SORUYORUM

Şehidin tabutu başındaki fotoğrafı eline alan amca Hüseyin Denizer fotoğrafı yukarı kaldırarak, "Neden öldü biliyor musunuz? Başbakana, cumhurbaşkanına soruyorum" şeklinde tepki gösterince amcanın elindeki fotoğraf yanındaki askerler tarafından alındı.

Şehidin ablası Emine Duman ise "Vatan için öldü bizim için öldü" şeklinde konuştu. Şehidin annesi Ayşe Dudu ise oğlunun fotoğrafını öperek, "Ciğerlerim yandı. Allah'ım dayanma gücü ver. Dayanma gücü ver Allah'ım. Ciğerlerim çürüdü." diye ağlarken, kız kardeşi Emine Duman ise, "Hiç gidesin yoktu ya yavrum. Gözlerime bakamadın yavrum. Canım ciğerim benim. Kaderinde şehit olmak da varmış" şeklinde gözyaşı döküp elini havaya kaldırarak şunları ifade etti: "Vatanı korumak için bizi korumak için gitti kardeşim."

Şehit Denizer'in cenaze namazını Söğütlü Camii'nde ikindi namazına müteakip Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş tarafından kıldırıldı. Şehidin cenaze namazına anne, babası, kız kardeşleri, akraba ve yakınları, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa milletvekilleri Özgür Özel, Tur Yıldız Biçer, Mazlum Nurlu, Erkan Akçay, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı İstihkam Albay Encüment Erincik, protokol, daire müdürleri, askeri erkan, Manisa ve ilçelerinden çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Denizer, kılınan cenaze namazının ardından Akhisar Askeri Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Baba Tahsin Denizer'in eşi Ayşe Dudu'dan bir süre önce ayrıldığı, bekar olan şehit Denizer'in biri Balıkesir'de diğeri Akhisar'da olmak üzere iki kız kardeşi olduğu öğrenildi.

MANİSA SON DÖRT GÜNDE İKİ ŞEHİT VERDİ

Geçtiğimiz pazar günü Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Erdoğan Kaya şehit olmuş, pazartesi günüde memleketi Manisa'nın Saruhanlı ilçesi Dilek Mahallesi'nde toprağa verilmişti. Şehit olmadan üç ay önce evlenen 24 yaşındaki Erdoğan, geride iki aylık hamile eşi Meliha Kaya'yı bırakmıştı.

Böylece Manisa, son dört günde iki şehit verdi.

Şehit Uzman Çavuş Denizer, memleketi Manisa’da son yolcuğuna uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Denizer, memleketi Manisa’da son yolcuğuna uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Denizer, memleketi Manisa’da son yolcuğuna uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Denizer, memleketi Manisa’da son yolcuğuna uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Denizer, memleketi Manisa’da son yolcuğuna uğurlandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim