• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Şehit Uzman Çavuş "Bomba" Diye Bağırıp Onlarca Kişiyi Kurtarmış!

Şehit Uzman Çavuş "Bomba" Diye Bağırıp Onlarca Kişiyi Kurtarmış!
4 ilde teröristler tarafından şehit edilen askerler, on binlerin eşliğinde son yolculuklarına uğurlandı. Hani şehidi Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk, "bomba" diye bağırıp onlarca canı kurtarmış.

Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Mardin'de teröristler tarafından şehit edilen askerler son yolculuğuna uğurlandı. Giresun, Mersin, Adana ve Eskişehir'de binlerce kişinin katılımıyla cenaze törenleri düzenlendi. Hani'deki hain bombalı saldırıda "Bomba" diye bağırarak arkadaşlarının hayatını kurtaran Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk'ün sözlüsü Aylin Şenöz'ün "Beni de askere alın" diye feryat etmesi, cenazeye katılanları göz yaşlarına boğdu.

GİRESUN

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı'na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk, memleketi Giresun'un Espiye ilçesinde 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit uzman çavuş için ilçedeki Merkez Ulu Camii'de öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlenirken, tören alanına gelen şehidin babası Ali Cantürk taziyeleri kabul etti. Sözlüsü Aylin Şensöz'ün Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk'ten isteği ise herkesi duygulandırdı. Şensöz "Beni de asker alın, ben de şehit olmak istiyorum" feryatları yürekleri dağladı.

"BOMBA" DİYEREK BAĞIRIP ÇOK SAYIDA İNSANI KURTARMIŞ

Şehidin 3 silah arkadaşının da cenazeye geldiği öğrenilirken, baba Ali Cantürk oğlunun nizamiyedeki görevi sırasında karakola yaklaşan 2 aracı fark ederek durdurduğunu ve araçlara doğru ilerlediği sırada araçlarda bomba olduğunu anlayarak "Bomba" diyerek bağırdığını ve böylece çok sayıda can kaybının önüne geçtiğini söyledi.

"BURAK'IM" YAZILI TİŞÖRTLERİ GİYDİLER

Cenaze törenine Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Ak Parti Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk, Cemal Öztürk, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, askerler ve 10 bine yakın vatandaş katıldı.

Cenazeye şehidin yakınları başta olmak üzere bir çok kişi üzerinde uzman çavuşun resmi basılı Burak'ım yazılı tişörtler giydi.

İl Müftüsü Muhittin Oral'ın öğlen namazının ardından kıldırdığı cenaze namazından sonra şehit Cantürk, Kaşdibi köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

MERSİN 2 ŞEHİDİNİ BİRDEN UĞURLADI

Diyarbakır'ın Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerin bomba yüklü tankerle yaptığı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 23 yaşındaki Halis Uysal, memleketi Mersin'in Anamur İlçesi'nde toprağa verildi.

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce şehit edilen Ulaştırma Uzman Çavuş 27 yaşındaki Cihangir Can da, memleketi Mersin'de yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Gece saatlerinde ilçeye getirilerek konulduğu Anamur Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınan şehit Halis Uysal'ın cenazesi Otogar Camii'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ömer Eruğ, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile şehidin ailesi, yakınları ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

"VATAN İÇİN DİMDİK OLACAĞIZ"

Baba Muzaffer Uysal oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu camiye götürülürken askerin elinden fotoğrafını alarak kendisi taşıdı. Anne Fatma Uysal ise tabutunun yanına konulan sandalyeye oturdu. Bu sırada mikrofonu eline alan acılı baba Uysal, "Allah hepinizden razı olsun. Bayrak gibi dimdik olacağız, Vatan için dimdik olacağız. Eğer vatan elden gidiyorsa gerisi teferruattır. Bin tane evladım olsa, vatanımın bir karış toprağını vermem, bin evladımı şehit ederim. Sizden tek ricam, şehidimizi tekbirlerle, salavatlarla uğurlayalım. Alkış, ıslık kesinlikle sizden rica ediyorum istemiyorum. Şehidime hakkınızı helal edin, hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ŞEHİT OLMADAN 10 DAKİKA ÖNCE KONUŞTUĞU NİŞANLISINI, GALATASARAY FORMASIYLA UĞURLADI

Ocak ayında resmi nikahları kıyılan ve ağustos ayında düzenlenecek düğün töreniyle evlilik hayali kurarken nişanlısının şehit haberini alan Fatma Uysal ise törene şehidin adının yazılı olduğu Galatasaray formasını giyerek katıldı. Uysal, şehit olmadan 10 dakika önce telefonla konuştuğu nişanlısı için gözyaşı döktü.

Caminin bulunduğu Otogar meydanı da bayraklarla süslenirken cenazeye katılanlar dev Türk bayrağı açarak, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' şeklinde dövizler açıp sloganlar attı. Cenaze namazının kılınmasının ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konulan şehit Halil Uysal'ın naaşı, ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Emirşah Mahallesi Mezarlığı'na götürülerek gözyaşları içinde defnedildi.

ADANA

19 AYLIK ŞEHİT KIZINDAN EN ACI UĞURLAMA

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından bir eve tuzaklanan bombanın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kadir Demiryürek, gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin 19 aylık kızı Hatice Lara Demiryürek, babasının tabutunu okşayarak uğurladı.

Nusaybin'de şehit olan uzman çavuş Demiryürek'in naaşı, öğle saatlerinde uçakla Adana Havalimanı'na getirildi. Şehit daha sonra cenaze aracıyla Ulubatlı Hasan Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra cenaze Sabancı Merkez Camii'ne getirildi. Şehidin Türk Bayrağı'na sarılı naaşı silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirildi.

EŞİNİN ÜNİFORMASINI GİYDİ

Şehidin eşi Gülcan Demiryürek, eşinin üniformasının ceketi ile tören alanına geldi. Gülcan Demiryürek, eşinin Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna sarılıp öptü. Gözü yaşlı eş, güçlükle ayakta durabildi. Bu arada şehidin 19 aylık kız bebeği Hatice Lara Demiryürek de bir yakınının kucağında şehidin naaşının başına getirildi. Minik Demiryürek, babasının tabutunu severek onu son yolculuğuna uğurladı.

''HİÇ DÜŞÜNMEZDİM, TELEVİZYONDA İZLEDİĞİM BENİM BAŞIMA DA GELDİ"

Şehidin naaşının başına gelerek ağıtlar yakan anne Hatice Demiryürek, "Her gün televizyonda şehit haberleri izliyor, bu acıya aileler nasıl dayanıyor diyordum. Bir gün kendi başıma geleceğini hiç düşünmedim. Televizyonda izlediğim benim başıma da geldi. Yaktılar bizi oğlum sana nasıl kıydılar" diye şehit oğlunun tabutunun başında duran fotoğrafını öptü.

SİLAH ARKADAŞLARI DA YALNIZ BIRAKMADI

Şehidin diğer yakınları da tabuta sarılıp gözyaşı dökerken, silah arkadaşları da yalnız bırakmadı. Şehit Uzman Çavuş'un cenaze namazını Adana İl Müftüsü Arif Gökçe kıldırdı. Törene, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti Eski Adana Milletvekili Ziyaattin Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, çok sayıda komutan ve müdür katıldı. Şehidin naaşı namazın ardından silah arkadaşlarının omzunda top arabasına taşındı. Şehidin naaşı daha sonra toprağa verilmek üzere Asri Mezarlık'taki şehitliğe götürüldü.

ESKİŞEHİR

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Üsteğmen 27 yaşındaki Onur İlkhan, Eskişehir'de toprağa verildi.


Eskişehirli Piyade Üsteğmen Onur İlkhan için Reşadiye Camii'nde öğle namazından sonra askeri tören düzenlendi. Törene askeri erkan, vatandaşlar, siyasi parti temsilcileri ve milletvekilleri katıldı. Duygusal anların yaşandığı cenaze törenine şehidin mesai arkadaşları da katılarak saf tuttu.

ACILI AİLE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Emekli baba Mehmet İlkhan, anne Semra İlkhan ve abla Merve İlkhan'a taziyelerini sunmak isteyen Eskişehirliler uzun kuyruk oluşturdu. Reşadiye Camii'nin üç din görevlisi şehidin cenaze namazını birlikte kıldırdı. Cenaze töreni boyunca şehidin annesi Semra İlkhan ile abla Merve İlkhan bir kadın astsubay tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Acılı anne ve ablanın gözyaşlarını tutamadıkları ve ayakta zor durdukları görüldü.

ASKERLERİN OMZUNDA TOP ARABASINA TAŞINDI

Reşadiye Camii'ndeki cenaze töreninden sonra şehit üsteğmen Onur İlkhan'ın cenazesi askerlerin omzunda top arabasına taşındı. Şehidin cenazesi top arabasına konulmak için camiden çıkarıldığı sırada top arabasının yanına gelen abla Merve İlkhan, şehit kardeşinin tabutunu öptü. Anne Semra İlkhan da bu sırada tabuta sarıldı. Cenazenin omuzlarda taşınması sırasında katılımcılar, sık sık tekbir getirdi, 'şehidim hakkını helal et bize' şeklinde slogan attı.

ESKİŞEHİRSPOR KULÜBÜ BAŞKANI, ŞEHİDİN TABUTUNA ATKI KOYDU

Cenaze törenine katılan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, şehidin tabutuna Eskişehirspor atkısı koydu. Cenazeye katılan vatandaşlar ise gözyaşlarını tutamadı. Bu esnada cenazeye katılan bir yakını ise baygınlık geçirdi. Söz konusu bayan, ambulansta tedavi altına alındı.

Şehit üsteğmen Onur İlkhan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, top arabasında bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına kondu. Şehit İlkhan'ın cenazesi, Kanlıpınar şehitliğine götürülerek toprağa verildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim