• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Şehit üsteğmen gözyaşları arasında toprağa verildi

Şehit üsteğmen gözyaşları arasında toprağa verildi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Üsteğmen 27 yaşındaki Onur İlkhan,...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Üsteğmen 27 yaşındaki Onur İlkhan, Eskişehir'de toprağa verildi.

Eskişehirli Piyade Üsteğmen Onur İlkhan için Reşadiye camisinde öğle namazından sonra askeri tören düzenlendi. Törene askeri erkan, vatandaşlar, siyasi parti temsilcileri ve milletvekilleri katıldı. Duygusal anların yaşandığı cenaze törenine şehidin mesai arkadaşları da katılarak saf tuttu.

Emekli baba Mehmet İlkhan, anne Semra İlkhan ve abla Merve İlkhan'a taziyelerini sunmak isteyen Eskişehirliler uzun kuyruk oluşturdu. Reşadiye camisinin üç din görevlisi şehidin cenaze namazını birlikte kıldırdı. Cenaze töreni boyunca şehidin annesi Semra İlkhan ile abla Merve İlkhan bir kadın astsubay tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Anne ve abla, gözyaşlarını tutamadıkları ve ayakta zor durdukları görüldü. Reşadiye camisindeki cenaze töreninden sonra şehit üsteğmen Onur İlkhan'ın cenazesi askerlerin omzunda top arabasına taşındı. Şehidin cenazesi top arabasına konulmak için camiden çıkarıldığı sırada top arabası yanına gelen abla Merve İlkhan, şehit kardeşinin tabutunu öptü. Anne Semra İlkhan da bu sırada tabuta sarıldı. Cenazenin omuzlarda taşınması sırasında katılımcılar, sık sık tekbir getirdi, "şehidim hakkını helal et bize" şeklinde slogan attı.

Cenaze törenine katılan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, şehidin tabutuna Eskişehirspor atkısı koydu. Cenazeye katılan vatandaşlar ise gözyaşlarını tutamadı. Bu esnada cenazeye katılan bir yakını ise baygınlık geçirdi. Söz konusu bayan, ambulansta tedavi altına alındı.

Şehit üsteğmen Onur İlkhan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, top arabasında bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına kondu. Şehit İlkhan'ın cenazesi Kanlıpınar şehitliğine götürülerek toprağa verildi.

Cihan

Şehit üsteğmen gözyaşları arasında toprağa verildi

Şehit üsteğmen gözyaşları arasında toprağa verildi

Şehit üsteğmen gözyaşları arasında toprağa verildi

Şehit üsteğmen gözyaşları arasında toprağa verildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim