• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Şehit Uğur Taşçı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Uğur Taşçı Son Yolculuğuna Uğurlandı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen bordo bereli Üstteğmen Uğur Taşçı, İstanbul'da Levent Cami'nde kılınan...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen bordo bereli Üstteğmen Uğur Taşçı, İstanbul'da Levent Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Devlet ve askeri erkanın katıldığı törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tabutların yanlış yöne koyulduğunu imama söyleyerek yönünü değiştirtti.

Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde görev yapan bordo bereli Üsteğmen Uğur Taşçı ,son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Taşçı için Levent Afet Yolal Cami'nde düzenlenene cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Vokan Bozkır, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, devlet ve askeri erkan ile şehidin yakınları ve arkadaşları katıldı. Üst düzey güvenlik önleminin alındığı cenaze töreninde vatandaşlar tören alanına aranarak alındı.

Bir süre sonra şehidin yakınları tören alanına geldi. Yakınlarının minibüsten indiği esnada şehit Taşçı'nın eşi Esra Taşçı'nın güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Halasının feryadı ise yürekleri dağladı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle geciken şehidin cenazesi, ikindi vaktine doğru askeri helikopterle Maslak Harp Akademileri Komutanlığı'na getirildi. Cenaze, askeri cenaze aracına koyularak tören alanına götürüldü. Cenazenin geldiğini gören şehidin kardeşi ve yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin babası Mehmet Taşçı ise güçlükle safta durdu. Şehidin eşi Esra, annesi Emel ve yakınları ise tabuta yakın bir noktada oturtularak kadın asker tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

ERDOĞAN YANLIŞ YÖNDE OLAN TABUTLARIN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRTTİ

İkindi namazının kılınmasının ardından tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, şehidin babası ile birlikte saf tuttu. Safın tabuta uzak olduğu gören Erdoğan cemaatle birlikte 3 adım öne geldi. Öte yandan cenazeye katılanların çokluğu nedeniyle tören caminin arkasında düzenlendi. Bulunulan alanda musalla taşı olmaması nedeniyle tabutlar demir çubuklardan yapılan düzeneklere koyuldu. Ancak tabutların yanlış yöne koyulduğunu tören alanına geldikten sonra saf tutan Erdoğan fark etti. Erdoğan bunun üzerine durumu alandaki imamlara söyledi. Tabutların yönü vatandaşların ve yakınlarının yardımıyla değiştirildi.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından şehit Taşçı'nın cenaze namazı, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran tarafından ikindi namazını müteakip kıldırıldı. Namazın kılınmasının ardından dualar edilerek helallik alındı. Hellalik alınmasının ardından şehidin cenazesi tören mangasının omuzlarında tören aracına koyuldu. Cenaze taşındığı esnada vatandaşlar "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Şehidim Hakkının Helal Et Bize" sloganları attı. Cenaze araca koyulmadan önce ise bazı vatandaşlar tabutun üzerine gül attı. Cenazenin araca koyulmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, bakanlar, askeri erkan ve vatandaşların bulunduğu kortejde bir süre yürüdü. Kortejdekiler bu esnada tekbirler getirdi. Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu camiden ayrılmadan önce şehidin eşiyle görüştü. Kısa süreli görüşmenin ardından Sare Davutoğlu'nun ağladığı görüldü.

Şehidin cenazesi tören mangasının eşliğinde askeri cenaze aracına koyularak son hellalliği alınmak üzere Sarıyer Ferahevler mahallesindeki evinin önüne götürüldü. Burada edilen dualar ve helallik alınmasının ardından cenaze defnedilmek üzere Yeniköy Şehitliği'ne götürüldü.

Şehit Uğur Taşçı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Uğur Taşçı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Uğur Taşçı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Uğur Taşçı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim