• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Şehit Teğmenin Resminin Bulunduğu Tişörtle Kurtuluş Törenine Katıldılar

Şehit Teğmenin Resminin Bulunduğu Tişörtle Kurtuluş Törenine Katıldılar
Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü, düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü, düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Bazı öğrencilerin geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Şehit düşen Gümüşhaneli Teğmen Recep Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı tişörtlerle programa katılmaları dikkat çekti.

Geçtiğimiz haftalarda Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit olan Gümüşhaneli Jandarma Teğmen Recep Erdoğan ve diğer şehitlerin anısı için eğlence kısımlarının iptal edildiği programda ilk olarak Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan ve Belediye Başkanı Ercan Çimen, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sundu. Başkan Çimen'in anıt şeref defterine yazdığı mesajın okunmasının ardından kutlama programı Zafer Meydanı'nda devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda daha sonra devlet büyüklerinin gönderdiği kutlama mesajları okundu.

Gazi Celil Gazioğlu'nun Vali Yücel Yavuz'a Türk Bayrağı, Gazi Hamit Gündüz'ün Garnizon Komutanı Cezayir Danışan'a kurtarılmış vatan toprağı ve Gazi Ekrem Yakut'un Belediye Başkanı Ercan Çimen'e şehrin anahtarını verdiği programda Gaziler adına konuşmayı Ali Gürcan Erkan gerçekleştirdi.

Şiir yarışmasında birinci olan Efsun Sena Ateş ve kompozisyon yarışmasında birinci olan Neslihan Akçal'ın eserlerini seslendirmesinin ardından Kurtuluş günü münasebetiyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve Kurtuluş Koşusunda dereceye giren öğrencilere madalya ve ödülleri Vali Yücel Yavuz, Milletvekili Cihan Pektaş, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan ve Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından takdim edildi.

"TÜRKİYE DÜNYADA MASUMLARIN SIĞINACAĞI TEK KALE"

Törende konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, tarih boyunca "Ben ekmeksiz yaşarım ama vatansız ve hürriyetsiz yaşayamam" düşüncesi ile hareket eden Türk ordusu ve Gümüşhaneliler'in verdiği mücadele ile Gümüşhane'nin 15 Şubat 1918 tarihinde düşman işgalinden kurtarıldığını belirterek düşmanın uyumadığını bugün bütün dünyanın gördüğünü söyledi.

Tarih boyunca hiçbir milletin toprağında gözü olmayan Türkiye Cumhuriyeti'nin, bugün bir düşman kıskacına alınmak istendiğini dile getiren Çimen, "Kahraman Mehmetçikle, Anadolu'nun yiğit evlatları ile başa çıkamayacaklarını anlayan 1918'li yılların işgalcileri, PKK başta olmak üzere kiraladıkları katil örgütlerle bu millete düşmanlıklarını hep devam ettirmişlerdir. Düşman sadece silahla gelmiyor, bazen de sizin sevdiğiniz kılık ve kıyafetle karşınıza çıkıyor. Ama unutmamak gerekir ki; Allah'ın yardımıyla dün olduğu gibi, bugün de Kahraman ordumuz, şanlı polisimiz, yiğit insanımız el ele vererek bütün tehlikelerin üstesinden gelecek mücadeleyi vermektedir" dedi.

Vatansızlığın ne demek olduğunu dün Irak'ta, bugün ise Suriye'de görüldüğünü dile getiren Başkan Çimen, "Iraklılar'ın da Suriyeliler'in de ve daha nice masumun da sığınacağı dünyada tek bir kale kaldı. Oda şehitler, gaziler, evliyalar yurdu ve otağı Anadolu, Türkiye Cumhuriyetidir. Gümüşhanemizin düşman işgalinin kurtuluşunun 98. yıl dönümünde, bir kez daha tüm dünyaya haykırarak diyoruz ki; Ey Hainler; hain ve kirli ellerinizi de emellerinizi de ülkemizin üzerinden çekiniz. Şunu biliniz ki; Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde şahlanan yeni Türkiye bugün de, gelecekte de tüm dünyada masum milletlerin kurtuluş vesilesi olacaktır" diye konuştu.

Başkan Çimen, önceki yıllarda kurtuluş törenlerinde bir dizi şenlikler olduğunu, müzikli eğlence programları yapıldığını hatırlatarak, "Ülkemizin son durumu ve son olarak 10 gün önce Teğmen Recep Erdoğan evladımızı şehit verdik. O nedenle kutlama programının eğlence tarafını ve folklor gösterilerini iptal ettik. İnşallah bu akşam tüm hemşehrilerimizle birlikte kurtuluş yürüyüşü, şehitlerimize saygı yürüyüşü yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bazı öğrencilerin Şehit Teğmen Recep Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı tişörtleri giydiği program, vatandaşlara kurtuluş yemeği ikramıyla son buldu.

Şehit Teğmenin Resminin Bulunduğu Tişörtle Kurtuluş Törenine Katıldılar

Şehit Teğmenin Resminin Bulunduğu Tişörtle Kurtuluş Törenine Katıldılar

Şehit Teğmenin Resminin Bulunduğu Tişörtle Kurtuluş Törenine Katıldılar

Şehit Teğmenin Resminin Bulunduğu Tişörtle Kurtuluş Törenine Katıldılar

Şehit Teğmenin Resminin Bulunduğu Tişörtle Kurtuluş Törenine Katıldılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim