• BIST 9540.55
  • Altın 2489.996
  • Dolar 32.5034
  • Euro 34.8098
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Şehit Teğmenin 9 Kardeşine İAÜ’den Eğitim Desteği

Şehit Teğmenin 9 Kardeşine İAÜ’den Eğitim Desteği
Geçtiğimiz günlerde terörle mücadele kapsamında Diyarbakır Sur'da şehit olan Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak'ın 9 kardeşine, İstanbul Aydın Üniversitesi'nden...

Geçtiğimiz günlerde terörle mücadele kapsamında Diyarbakır Sur'da şehit olan Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak'ın 9 kardeşine, İstanbul Aydın Üniversitesi'nden (İAÜ) anlamlı bir destek geldi. Üniversite, yaşları 5 ile 23 arasında olan 9 kardeşin tüm eğitim masraflarını üstlenecek.

Terörle mücadelenin devam ettiği Diyarbakır Sur'dan bir acı haber de geçtiğimiz günlerde gelmişti. PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda şehit olan Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak'ın hikayesi yürekleri burkmuştu. Ankara'da kiraladığı evde 9 kardeşi ile birlikte yaşayan Hakkarili şehit Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak'ın babası ise Hakkari'de köy koruculuğu yapıyordu. Şehit haberinin güçlükle ulaştırıldığı 9 kardeşe İstanbul Aydın Üniversitesi'nden anlamlı bir destek geldi. Her yıl binlerce öğrenciye ve ihtiyaç sahibine burs vererek eğitim desteği sağlayan İstanbul Aydın Üniversitesi, Şehit Teğmen Özatak'ın 9 kardeşin eğitim hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları masrafları üslenme kararı aldı. İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, aldığı kararı Genelkurmay ile paylaşarak, kararın şehidin ailesine bildirilmesini dileğini aktardı.

ŞEHİDİN AMACI KARDEŞLERİNE EĞİTİMLİ BİR GELECEK SUNMAKTI

Diyarbakır Sur'da şehit olan Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak'ın en küçüğü 5, en büyüğü 23 yaşında 11 kardeşi var. Teğmenin abisi Kazakistan'da öğretmen, kardeşi de Hakkari'de devlet memuru oalrak görev yapıyor. Teğmen Özatak, Ankara'ya getirtip kiraladığı eve yerleştirdiği 9 kardeşine eğitimli bir gelecek sunmayı hedeflemişti. Kardeşlerden öğrenim görmeyen 23 yaşındaki abla tüm kardeşlerine annelik yapıyordu. Şehidin gönüllü köy korucusu olan babası Salih ve annesi Zübeyde ise çocuklarının geleceği kararmasın diye onları Ankara'ya yollamış kendileri Hakkari'de kalmıştı.

'BU VATAN UĞRUNA CANINI VEREN ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİ HİÇBİR ZAMAN YALNIZ KALMAYACAK'

Şehit düşen Teğmen Abdulselam Özatak'ın 9 kardeşine eğitim desteği verecek olan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, "Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve geleceğimizi hedef alan terör örgütlerine karşı gözünü kırpmaksızın canını veren şehitlerimizin geride kalan aileleri hiçbir zaman yalnız bırakılmamıştır. Gösterdiğimiz dayanışma ve kararlılık, teröre vereceğimiz en önemli cevaptır" dedi. Ülkenin birliği için şahadet şerbetini içen Hakkarili Şehit Teğmenin arkada bıraktığı tüm kardeşlerinin eğitimini üsteleneceklerini söyleyen Aydın, "Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Teğmenimiz Hakkari'de bir korucunun çocuğu olarak doğmuş. Korucu olan bir babası, 11 de kardeşi var. Kahraman subayımız çalışmış, azmetmiş ve Kara Harp Okuluna girmeyi başarmış. Yaşam öyküsü ibretlik ve ailesi için de gurur kaynağı. Bakıyor ki Hakkari'de en küçüğü 5, en büyüğü 23 yaşındaki 9 kardeşine rahat vermeyecekler, alıp dokuzunu da Ankara'ya götürüyor. Kardeşlerine bir ev kiralıyor. Biri hariç hepsi okuyor. 23 yaşındaki ablaya ise evde annelik yapıp tüm kardeşlerine bakmak düşüyor. Şehit Abdulselam Özatak, babasının kendisini yetiştirdiği gibi kardeşlerini aynı yolda yetiştirmek için Ankara'ya getirmiş, onlara ev tutmuş, her türlü ihtiyaçlarını teğmen maaşıyla karşılamaya çalışmış. Yüreği bu vatan için, ay yıldızlı bayrak için çarpan ve de şehit olan teğmenimizin geleceğe yönelik umutları için şimdi biz varız. Onlar da okuyup abileri Abdulselam gibi devlete yararlı bireyler olacaklardır. Abdulselam kardeşimizin mekânı cennet, ruhu şad olsun. Bu aziz millet, şehitlerimizin ailelerini asla yalnız bırakmamıştır. Biz de İstanbul Aydın Üniversitesi olarak şehidimizin kardeşlerini yalnız bırakmayacağız ve onları Abdulselam Özatak teğmenimizin hedeflediği yolda yetişmeleri için eğitimlerine her türlü desteği sağlayacağız" diye konuştu.

Şehit Teğmenin 9 Kardeşine İAÜ’den Eğitim Desteği

Şehit Teğmenin 9 Kardeşine İAÜ’den Eğitim Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim