• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Şehit sayısını takipte zorlanınca tablo yaptılar

Şehit sayısını takipte zorlanınca tablo yaptılar
Afyonkarahisar'da Şehit Aileleri Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği artan şehitlerin sayısını takip etmekte zorlanınca tablo oluşturdu.

Afyonkarahisar'da Şehit Aileleri Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği artan şehitlerin sayısını takip etmekte zorlanınca tablo oluşturdu. Dernek binasındaki tablonun sol tarafında asker, sağ tarafında ise polis şehit sayıları altında ise Afyonkarahisar'dan verilen asker ve polislerin resimleri ve isimleri yer aldı.

Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı, ülkede özellikle 20 Temmuz 2015'den itibaren terör olayları çok fazla arttığını belirterek, son 7 ay içerisinde verilen şehit sayısının 280'e ulaştığını ifade etti. Kumartaşlı, "Bunun üzerine derneğimizin duvarlarında da yer kalmayınca böyle bir çalışma yapalım dedik. Bu tabloda 20 Temmuz 2015 tarihinden itibaren ülke genelinde vermiş olduğumuz asker, polis şehitlerimizin sayılarını tutuyoruz. Bu süre içerinde Afyonkarahisarımızda vermiş olduğumuz şehitlerimizin resimlerini burada sergiliyoruz." dedi.

Afyonkarahisar'dan 5 tane terör şehidi, bir tanede kaza sonrası şehit geldiğini hatırlatan dernek başkanı, son dönemde günlük şehit haberleri geldiğini kaydetti. İsmail Kumartaşlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama biz bunları takipte zorlandık. Dernek olarak bile zorlandık. Sayılarının net olması için vekillerimizden dahi yardım istemiştim. Ama kendi imkanlarımızla biz bu sayıyı bulduk. Bu yüzde 99,9 doğru bir sayıdır."

Terör olaylarının bitmesini terörün kökünün kazınmasını, bu tabloya ve bu duvarlara bir tane daha resim asmak istemediklerini ifade eden Kumartaşlı, "Gelinen noktada 280 tane şehit verdik. Biz her zaman şunu ifade ettik; "Bizim, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışacak olan terör örgütüne karşı mücadele de kesintisiz ve ciddi bir şekilde devam edilsin'. Bu süreçte bir takım tavizlerin verildiğini hükümet yetkilileri de dolaylı olarak zaten kabul ettiler." diye konuştu.

ŞEHİTLER TAKVİMİ ÇIKTI

Şehitleri unutmamak için her yıl "Afyonkarahisar Şehitler Takvimi" hazırladıklarını belirten Şehit Aileleri Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı, bu sene altıncısını yaptıkları takvimin her sayfasında şehadet tarihinin ay, gün olarak ve şehitlerin memleketlerindeki törenlerinden resimlerini koyduklarını anlattı. İsmail Kumartaşlı, ülkede her gün iki üç şehit haberi geldiğini, şehitlerimizi unutturmamak gerektiğini belirterek, hazırlanan takvimlerinde şehit ailelerine ve halka dağıtılacağını sözlerine ekledi.

Şehit sayısını takipte zorlanınca tablo yaptılar

Şehit sayısını takipte zorlanınca tablo yaptılar

Şehit sayısını takipte zorlanınca tablo yaptılar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim