• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Şehit Savcı Kiraz, ölüm yıldönümünde anıldı

Şehit Savcı Kiraz, ölüm yıldönümünde anıldı
İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makam odasında terör örgütü DHKP-C tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, ölümünün birinci yıl...

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makam odasında terör örgütü DHKP-C tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, ölümünün birinci yıl dönümünde Trabzon'da anıldı. Kiraz'ı anmak için meslektaşları ve hukukçular tarafından Trabzon Adalet Sarayı önünde düzenlenen törene Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Turan Ahmet Taşkaya, Trabzon Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Akbulut'un yanı sıra adliyede görev yapan hakimler, savcılar, adliye personeli ile Trabzon Barosu'na mensup avukatlar katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesinin yargı olarak aldıkları ilk darbe olmadığını ifade etti. Daha önce de benzer şekilde yargı mensuplarına yönelik saldırılar olduğunu hatırlatan Kutanoğlu, "Ama ilk defa görevinin başında ve yaptığı görevle bağlantılı bir yerde bir Cumhuriyet savcısı görevi dolayısıyla şehit oldu. Aslında burada birçok mesaj almak gerekiyor. Sonuçta adalet sarayları, adalet kurumları, mahkemeler insanlarımızın en son başvurmak zorunda oldukları, artık gidecek kapısının kalmadığı ve "ben hakkımı ancak burada elde edebilirim" diyerek başvurdukları yerdir. Dünyanın her tarafından kabul gören bir anlayışla çocuklara, kadınlara dokunulmadığı gibi yargı mensuplarına da dokunulmaz gibi bir kabul anlayışı var. Buna rağmen hain eller, hain düşünceler yargıya karşı ve yargı özelinde milletimize karşı böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiler, bir arkadaşımızı şehit verdik. Tabi çok üzüntülüyüz." dedi.

Hukukçular olarak toplumun bütün kesimlerine adalet dağıtmakla meşgul olduklarını ifade eden Trabzon Cumhuriyet Başsavcı Vekili, terörist için de adaleti öngördüklerini kaydetti. Ancak eylem ve işlemleri, davranışları suç teşkil ediyorsa eyleminin karşılığını vermenin de kendilerinin görevi olduğunu anlatan Kutanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz bu uygulamamızı teröre ve terörist eylemlere karşı duruşumuzu dün olduğu gibi bugünde, yarında kararlı bir şekilde o duruşumuzu göstereceğiz. Tabi böyle bir coğrafyada yaşıyorsanız ister istemez ulusumuzun egemenliğini ortadan kaldırıcı girişimler olacaktır. 1071'den beri bu saldırılar oldu, yakın dönemde de oldu, bundan sonra inşallah olmaz ama maalesef böyle güzel bir yerde yaşıyorsanız herkesin gözü burada, dolayısıyla herkesin dikkatli olması gerekiyor. Artık herkesin terörist eylemde bulunan kişi veya gruplara karşı değişik sebeplerle "bu bana yakın" anlayışından vazgeçmesi gerekiyor. Yani herkesin "benim teröristim iyidir" anlayışından vazgeçip, terörist eylemi, suç teşkil eden eylemi kim gerçekleştirirse gerçekleştirsin ona karşı toplumun bir duruş sergilemesi gereği ortaya çıkıyor. Belki bu gibi acı olaylar bunları hatırlatmak için bir vesile, sebep oluyor."

Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Tunceli Adliyesi'ne saldırı düzenlemek isteyen ve etkisiz hale getirilen terörist eylem dolayısıyla da Tunceli'deki meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Konuşmanın ardından, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, şehit verilen yargı mensupları ile bütün şehitler için Fatiha okundu.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim