• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Şehit polisler, memleketlerine uğurlandı

Şehit polisler, memleketlerine uğurlandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırılarda şehit olan polis memurları Hakan Akdere ve Murat Yıldırım'ın naaşları,...

Bingöl'ün Genç ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırılarda şehit olan polis memurları Hakan Akdere ve Murat Yıldırım'ın naaşları, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Genç ilçesinde, terör örgütü PKK mensupları tarafından bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen eş zamanlı saldırılarda şehit olan polis memurları Hakan Akdere ve Murat Yıldırım için Bingöl Havalimanı'nda tören düzenlendi. Törene, Vali Yavuz Selim Köşger, 49. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Ersin Altay, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, Belediye Başkanvekili Halim Sugü, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Naim Tan, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşlarının katafalka konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunulup, öz geçmişleri okundu.

Şehit yakınları fenalık geçirdi

Tören alanına gelen şehit yakınları, ayakta durmakta güçlük çekti. Fenalaşan şehit Hakan Akdere'in eşi Alev Akdere'ye sağlık ekiplerince müdahale edildi. Şehit Annesi Zekiye Akdere'nin, "Yandı kuzum ciğerim" diyerek feryat yakması yürekleri dağlarken, Şehit Murat Yıldırım'ın annesi Besra Yıldırım ise Kürtçe ağıtlar yakarak evladına ağladı.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, kentin güvenliğini sağlamak için canla başla çalışacaklarını söyledi.

"Kafirler topluluğu bizleri yıkamayacak"

İl Müftüsü Mecit Can tarafından okunan duanın ardından konuşan şehit Hakan Akdere'in babası Hüseyin Akdere, "Asla yıkılmadık ayaktayız. Bu kafirler topluluğu, bu müşrikler topluluğu, bu bölücüler topluluğu bizi asla ve asla yıkamayacaktır. Ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar, ne kadar hain planlar yaparlarsa yapsınlar, biz asla yıkılmayacağız. Biz bir Hakan'ı şehit veririz arkasından bin Hakan getiririz. Biz bir Murat'ı şehit veririz, arkasından bin Murat daha şehit olarak göndeririz. Onun için o kafirler topluluğu, o alçaklar topluluğu asla şunu unutmasınlar biz bu dünyada geçici olarak yaşıyoruz. Bizim yurdumuz ahirettir. Varacağımız yer, Cenab-ı Allah'ın emrettiği yerdir ve orada elbette sizlerden hesap soracağız. Şunu asla unutmayın, müminler her zaman kâfirlere karşı üstün gelecektir" dedi.

"Bir Murat ölür, bin Murat doğar"

Diyarbakır Ergani nüfusuna kayıtlı şehit Murat Yıldırım'ın eniştesi İsa Tekindağ ise "Ben bir Kürdüm. Eğer şu hainler bizim hakkımızı böyle savunuyorlarsa biz Kürt değiliz. Şunu unutmayın onların son çırpınışlarıdır, ilelebet bir gün bunların kökü kazılacaktır. Bir Murat bir Hakan ölür, bin Murat, bin Hakan doğar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehitlerden Hakan Akdere'nin naaşı Kahramanmaraş'a, Murat Yıldırım ise Diyarbakır'ın Ergani ilçesine gönderildi.

Şehit polisler, memleketlerine uğurlandı

Şehit polisler, memleketlerine uğurlandı

Şehit polisler, memleketlerine uğurlandı

Şehit polisler, memleketlerine uğurlandı

Şehit polisler, memleketlerine uğurlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim