• BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Şehit polisler memleketlerine uğurlandı

Şehit polisler memleketlerine uğurlandı
Diyarbakır’da terör örgütü IŞİD mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit olan polis memuru Sadık Özkan ve Gökhan Çakıcı, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce, bugün saat 04.00’te terör örgütü IŞİD mensuplarının kaldığı hücre evine düzenlenen operasyonda bubi tuzağının patlaması sonucu şehit olan Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları Sadık Özkan ve Gökhan Çakıcı için cenaze töreni düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Vali Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, vali yardımcıları, askeri erkan ve şehitlerin meslektaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlerin cenazelerinin alana getirilmesi ile başlayan törende konuşan İl Emniyet Müdürü Taşdan, meslektaşlarının terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda şehitlik mertebesine ulaştıklarını ve iki genç evladın acısını yüreklerinde yaşadıklarını belirterek, “Aziz şehitlere karşı yüreğimizi kenetlemeliyiz. Şehitlerin kanı yerde kalmamıştır. Bütün şer odakları hangi terör örgütü olursa olsun kanla beslenendir. Bunlar karşısında en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Uğruna can verdiğiniz bu devlet ve millet için yaşadığımız sürece baki kalacağız. Bayrağımıza sarılı vaziyette en yüksek mertebeye erişmiş bulunmaktalar. Şehitlerimize rahmet kederli ailelerine ve meslektaşlarımıza sabır diliyorum. Devam etmekte operasyonda yaralanan arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından şehitler için dua okundu. Daha sonra cenazeler ambulanslara bindirilmek üzere tören mangası tarafından omuzlandı. Bu sırada tekbirler getirerek, gelen özel harekat polisleri, meslektaşlarının cenazelerini omuzlayarak, gözyaşları eşliğinde ambulanslara taşıdı.

Törenin ardından şehit polis memurları Sadık Özkan’ın cenazesi Adana, Gökhan Çakıcı’nın ise Çorum’a uğurlandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim