• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Şehit Polisin Kanı Yerde Kalmadı! 17 Terörist Öldürüldü

Şehit Polisin Kanı Yerde Kalmadı! 17 Terörist Öldürüldü
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yürütülen operasyonda, özel harekat polisi İdris Bolat'ı şehit eden 17 kişilik terörist grup öldürüldü.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yürütülen operasyonda, dün özel harekat polisi İdris Bolat çıkan çatışmada şehit olmuştu. Olayın ardından devam eden operasyonda Bolat'ı şehit eden 17 kişilik terörist grup öldürüldü.

TERÖRİSTLER ÇEMBERE ALINDI

İlçede 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından el yapımı patlayıcıların imha edilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensupları, özel harekat polisi Bolat'ın şehit edildiği Orman Mahallesi'nde operasyonları yoğunlaştırdı. Ağır silahlar kullanan teröristlere yönelik titizlikle yürütülen operasyonda 17 kişilik terörist grup çembere alındı.

ŞEHİDİN KANI YERDE KALMADI

Güvenlik güçlerinin "Teslim olun" çağrılarına silahla karşılık veren terör örgütü PKK mensupları, yaşanan çatışmada öldürüldü. Böylelikle ilçede 20 günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 110 oldu.

MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin bulundukları bina ve mevzilerde arama yapan güvenlik güçleri, roketatar, Kanas keskin nişancı tüfeği, makineli Biksi otomatik silah, 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, bu silahlara ait 16 şarjör ve 650 mermi, 4 roketatar başlığı, 6 sevk fişeği, 6 el bombası ve hücum yelekleri ele geçirdi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada dün özel harekat polisi İdris Bolat (25) şehit olmuştu.

ŞEHİT POLİSE, ÇATIŞMADA ŞEHİT OLAN AMCASININ ADINI VERMİŞLER

İki kardeşi daha olan şehit Özel Harekat Polisi İdris Bolat'a 1992 yılında Diyarbakır'da teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan amcası İdris'in isminin verildiği öğrenildi.

BİTLİS'TE 3 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Bitlis'in Mutki İlçesi Varan Mahallesi'nde 3 PKK'lı teröristin öldürüldüğü, ayrıca 2 sığınak ve çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı tarafından 31 Mart 2016 günü Bitlis'in Mutki İlçesi Varan Mahallesi'nde operasyonlar gerçekleştirildiği belirtildi. Operasyonlarda 3 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, PKK'lılarla birlikte 2 Kalaşnikof tüfek, 1 Bixi otomatik tüfek, 1 RPG-7 roketatar, 3 el bombası silahlara ait mühimmat ile çok sayıda örgütsel doküman, yaşam ve yiyecek malzemeleri ele geçirildiği kaydedildi.

SIĞINAKLARDA ELE GEÇİRİLENLER

Açıklamada, Heşat Deresi bölgesinde 2 sığınak tespit edildiği belirtilerek, sığınaklarda ele geçirilen silah ve malzemeler şöyle sıralandı:

"3 el bombası, 245 Kalaşnikof tüfek fişeği, 89 Bixi tüfek fişeği, 2 RPG-7 A/T mühimmatı ve 2 sevk fişeği, 1 RPG-7 A/P mühimmatı ve sevk fişeği, 5 12.7 mm.lik zağros mühimmatı, 1 el telsizi, 5 batarya bloğu 8'er adet orta boy pilli, 10 Kalaşnikof şarjör kütüklüğü, 8 Kalaşnikof şarjörü, 1 RPG-7 mühimmat çantası, 1 devre kartı, 1 8x25 dürbün, 1 12 Volt Akü, 1 silah bakım seti, 50 metre kablo, 4 met, çeşitli örgütsel doküman, çeşitli yaşam malzemesi."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim