• BIST 9516.19
  • Altın 2473.518
  • Dolar 32.472
  • Euro 34.5371
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C

Şehit polisi binlerce Sivaslı uğurladı

Şehit polisi binlerce Sivaslı uğurladı
Şırnak'ta terör örgütü ile girilen çatışma sonrası şehit olan Sivaslı Özel Harekât polis memuru Ömer Güney (25), memleketi Sivas'ta son yolculuğuna...

Şırnak'ta terör örgütü ile girilen çatışma sonrası şehit olan Sivaslı Özel Harekât polis memuru Ömer Güney (25), memleketi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehidi uğurlamak için Cizre'de görev yapan mesai arkadaşları da Sivas'a geldi.

Cizre ilçesinde devam eden terör operasyonları sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Özel Harekât Polisi Ömer Güney'in cenazesi, öğle saatlerinde Şırnak'tan hava yoluyla memleketine getirildi. Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan baba evinde helallik alınmasının ardından şehidin naaşı cenaze namazı için Ulu Camii'ne getirildi. Cenaze namazını kılmak için gelen vatandaşlar, cami avlusuna sığmadı. Şehidi uğurlamak için Cizre'de görev yapan mesai arkadaşları da Sivas'a geldi. Arkadaşları namaz sırasında gözyaşlarını tutamadı. Saygı nöbetini de mesai arkadaşları tuttu.

İkindi namazı sonrası helallik alınmasının ardından Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası cenaze aracına konulan şehidin cenazesi Yukarı Tekke'de bulunan polis şehitliğine götürüldü. Naaşı taşıyan araç bir süre konvoy eşliğinde ilerledi. Konvoyda yaya olarak ilerleyen vatandaşlar Türk bayrakları taşıyarak "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı. Şehit polis daha sonra Polis Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeye Sivas Valisi Alim Barut, milletvekilleri Ali Akyıldız, Habip Soluk ve Hilmi Bilgin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın ile çok sayıda asker, polis ve binlerce vatandaş katıldı.

Sami ve Sevil Güney ailesinin 2 çocuğundan büyüğü olan şehit Ömer Güney'in, görev yaptığı İstanbul'dan sonra geçen yıl atandığı Şırnak'tan, aralık ayının ortasında geçici görevle Cizre'ye gönderildiği öğrenildi.

Şehit polisi binlerce Sivaslı uğurladı

Şehit polisi binlerce Sivaslı uğurladı

Şehit polisi binlerce Sivaslı uğurladı

Şehit polisi binlerce Sivaslı uğurladı

Şehit polisi binlerce Sivaslı uğurladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim