• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Şehit polise ilk tören

Şehit polise ilk tören
Gazi Mahallesi’nde açılan ateşte şehit düşen Muhammet Fatih Sivri için Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törende konuşan Emniyet Müdürü Selami Altınok, “Onun yerine şehit olmayı arzu ederdim” dedi.

İstanbul’da düzenlenen terör operasyonunda öldürülen Günay Özarslan'ın cenaze töreninde çıkan olaylar sırasında bir binadan açılan ateşte şehit olan polis memuru Muhammet Fatih Sivri, son yolculuğuna uğurlanıyor.
 

Sivri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'nde tören düzenlendi.

Sivri'nin cenazesiyle beraber tören alınına gelen baba Mehmet ve anne Zarife Sivri ile nişanlısının ayakta durmakta güçlük çektiği, meslektaşlarının da gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Sivri'nin ailesinin yanına giderek başsağlığı diledi.

polis_toren1.jpg

 

"YERİNE ŞEHİT OLMAYI İSTERDİM"
 

Törende konuşma yapan Altınok, "Hiçbir zaman, şanlı bayrağı gönderden indirmeyeceğiz. Vatanımızın, memleketimizin birliğini, dirliğini, bütünlüğünü hiç kimsenin eline bırakmayacağız. Hiçbir silah bizi yıldırmayacak. Çok arzu ederdim, dün akşam Muhammet'in yerine şehit olmayı. Bırakmayacağız, o hissiyatı, o hainlere, şerefsizlere yaşatmayacağız" diye konuştu.
Şehidin kanının yerde kalmayacağını ifade eden Altınok, “Değerli ailem, Fatih'in annesi, babası, kardeşleri, yakınları, kendi evladımı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü nasıl yaşıyorsam öyle yaşıyorum. Sizin İstanbul'da 35 bin daha evladınız, kardeşiniz var. Yüreğimizle Fatih'in intikamını alabilme adına ölümüne mücadele edecek 35 bin daha evladınız, kardeşiniz var. Onun kanını yerde hiçbir zaman bırakmayacağız. Ölüm pahasına olsa o kanın hesabını soracağız. Şehidimizin ruhu şad olsun" dedi.
Şehit Sivri'nin cenazesi, İstanbul Müftü Yardımcısı Abdurrahman Binbir'in okuduğu duanın ardından, memleketi Kırıkkale'ye götürülmek üzere yola çıktı.
Törene, 3. Kolordu Komutanı Orgeneral Salih Ulusoy, İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Sabri Çelebioğlu, polis müdürleri ve çok sayıda meslektaşı katıldı.

Şehit polis memuru Sivri'nin, izin iptalleri nedeniyle dün yapılması planlanan nişan törenini ertelediği öğrenildi.
Gazi Mahallesi'nde, terör örgütü operasyonunda ölü ele geçirilen Günay Özarslan'ın cenazesi için dün toplanan ve dağılmayan gruba müdahale esnasında gözaltı işlemi uygulamak için girdiği binadan ateş açılmıştı.
Saldırıda yaralanan polis memuru Muhammet Fatih Sivri, kaldırıldığı Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim