• BIST 9524.59
  • Altın 2488.238
  • Dolar 32.5414
  • Euro 34.7022
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Şehit Pilot Kurmay Binbaşı Salih Gunucu ve Şehit Uzman Çavuş Veli Demiryürek’in isimleri parka verildi

Şehit Pilot Kurmay Binbaşı Salih Gunucu ve Şehit Uzman Çavuş Veli Demiryürek’in isimleri parka verildi
Osmaniye'de, Şehit Pilot Kurmay Binbaşı Salih Gunucu ve Şehit Uzman Çavuş Veli Demiryürek'in isimleri parka verildi.

Osmaniye'de, Şehit Pilot Kurmay Binbaşı Salih Gunucu ve Şehit Uzman Çavuş Veli Demiryürek'in isimleri parka verildi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara başkanlığında Belediye Meclisi'nin AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili meclis üyelerinin oy birliği ile aldığı kararla Şehit Havacı Pilot Kurmay Binbaşı Salih Gunucu ve Şehit Ulaştırma Uzman Çavuş Veli Demiryürek'in isimleri Sanayi Sitesi yanında bulunan parka verildi. Şehitlerin isimlerinin yaşayacağı parkta ayrıca şehitlerin biyografisinin bulunduğu anıtlar yer alıyor.

Düzenlenen açılış töreninde şehitlerin isimlerinin verildiği parklara gelen şehit aileleri duygulu anlar yaşadı.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, anıt açılış töreninde yaptığı konuşmasında özellikle son yıllarda Osmaniye'nin çok şehit verdiğini söyleyerek, "Şehit ailelerimizin yüreklerindeki acıyı paylaşabilmek adına elimizden geldiğince belediye olarak meclis üyelerimizle birlikte parklarımıza isimlerini vererek şehitlerimizin adını yaşatmaya çalışıyoruz. Şairin "Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı" diye buyurduğu bu kutsal toprakların vatan olması kolay olmadı. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklar bize şehitlerimizin birer emanetidir. Bizler de şehitlerimize sahip çıkmak, onları unutmamak ve unutturmamak adına isimlerini parklara veriyoruz. Bugün biz, yarın ise gelecek nesillerimiz bilsinler tanısınlar. Nerede nasıl bu vatan için şehadete eriştiklerini bilsinler diye onların biyografilerinin de yer aldığı abideler yaptırarak isimlerini yaşatıyoruz" dedi.

Başkan Kara, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, metanet vermesini dileyerek, "Bizleri ayakta tutan birlik beraberlik duygusudur. Bu aziz millet, yüzyıllardır hainlere karşı sürdürdüğü kutlu mücadelesini yılmadan her zaman devam ettirecektir" diye konuştu.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, günün anısına şehit ailelerine Türk Bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Açılış törenine belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, Osmaniye Şehit Polis Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Kaplan, mahalle muhtarları, şehit aileleri ve çok sayıda sanayi esnafı katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim