• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Şehit Olmadan Önce Türk Bayrağı İstemiş

Şehit Olmadan Önce Türk Bayrağı İstemiş
Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan 24 yaşındaki Jandarma...

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Yılmaz, Samsun'da toprağa verildi. Şehit onbaşının izne geldiğinde ailesinden şehit olması halinde tabutuna örtülmesi için Türk bayrağı almalarını istediği öğrenildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Yılmaz'ın cenazesi, Aslançayırı Mahallesi'nde dedesi Dursun Yılmaz'ın evinin önüne getirilerek helallik alındı. Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı mahalle merasına getirildi. Burada yağan yağmur altında ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş tarafından kıldırılan cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, MHP Samsun Milletvekili Erkan Usta, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Vali Yardımcısı Mehmet Karatekeli, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan ile binlerce kişi katıldı. Namazdan sonra şehidin naaşı aynı mahalledeki mezarlıkta toprağa verildi.

Ailenin 3 çocuğundan en küçüğü olan şehit Muhammet Yılmaz'ın bekar olduğu, ailesiyle birlikte Ankara'da yaşadığı ve 7 ay önce jandarma uzman onbaşı olduğu öğrenildi. Yakın zamanda ailesinin yanına izine gelen Yılmaz'ın yeni bir otomobil aldığı ve ablası Semra Yılmaz ve babası Mecit Yılmaz'dan şehit olması halinde tabutuna örtülmesi için Türk bayrağı almalarını istediği de öğrenildi.

Şehit Olmadan Önce Türk Bayrağı İstemiş

Şehit Olmadan Önce Türk Bayrağı İstemiş

Şehit Olmadan Önce Türk Bayrağı İstemiş

Şehit Olmadan Önce Türk Bayrağı İstemiş

Şehit Olmadan Önce Türk Bayrağı İstemiş

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim