• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Şehit İslam Çakar, bir ay önce izne gelmiş

Şehit İslam Çakar, bir ay önce izne gelmiş
Bitlis'te şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar'ın(25), Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Bitlis'te şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar'ın(25), Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Bir yıl önce evlendiği belirtilen Çakar'ın bir ay önce izne geldiği öğrenildi.

Şehit uzman çavuş İslam Çakar'ın Kilimli ilçesi Kozma Mahallesi'nde ikamet eden ailesine acı haber verildi. Şehidin baba evinin bulunduğu sokağa önce 112 Acil Servis ambulansı ile bir jandarma ekip aracı geldi. Durumdan şüphelenen mahalle sakinleri de evin önünde toplanarak gözyaşı döktü. Evin önüne çıkan şehidin babası Şeref Çakar, telefonla konuşurken İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, Kaymakam Hakan Özarslan ve İlçe Emniyet Müdürü Soner Durgun geldi. Baba Çakar, Kaymakam Özarslan ve Albay Selvi'yi evine götürdü.

Albay Selvi, şehidin babası Şeref, annesi Azime ve bir ay önce vatani görevini tamamlayarak dönen kardeşi İhsan Çakar'a acı haberi evde verdi. 4 çocuklarından İslam'ın şehit olduğu haberini alan Azime ve Şeref Çakar çifti ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Evin önünde toplanan komşular da gözyaşlarını tutamadı. Eve Türk bayrağı asıldı.

BİR AY ÖNCE İZİNE GELMİŞ

Bu arada şehit Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar'ın, 3 yıldır Batman Özel Harekat Taburu'nda görev yaptığı ve bir ay önce memleketi Zonguldak'a izine geldiği öğrenildi. Şehit evinin önünde gazetecilere açıklama yapan şehidin amcası Nizamettin Çakar, "Vatan sağ olsun. En son bir ay önce izne geldiğinde görüşmüştük. Acı haberi aldık, hepimiz çok üzgünüz" şeklinde konuştu.

Oğlunun şehit olduğu haberini alınca fenalık geçiren Azime Çakar, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şehit İslam Çakar'ın cenazesi, yarın Zonguldak'ın Beycuma beldesine bağlı Kaleoğlu köyünde toprağa verilecek.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, olayla ilgili şu bilgi verildi:

"Bitlis'te 21 Aralık 2015 tarihinde saat 16.00'da Bitlis ili Sehi Ormanları bölgesinde devam eden operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneğinin patlatılması sonucu kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere kahraman dokuz silah arkadaşımız yaralanmıştı. Ağır yaralanan kahraman silah arkadaşımız tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 21 Aralık 2015 saat 21.40'ta şehit olmuştur. Hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

Şehit İslam Çakar, bir ay önce izne gelmiş

Şehit İslam Çakar, bir ay önce izne gelmiş

Şehit İslam Çakar, bir ay önce izne gelmiş

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim