• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Şehit haberinden fotoğraf galerisi hazırladılar

Şehit haberinden fotoğraf galerisi hazırladılar
Kaymakamlığın 'şehit PR'ı: Şehit haberini kameralar önünde verip fotoğraf galerisi hazırladılar

Hakkari’de yola döşenen bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit düşen 29 yaşındaki polis memuru Mehmet Tunal’ın Hatay’ın Hassa ilçesinde yaşayan ailesine şehit olduğu haberi kameralar önünde verildi. Evladının şehit olduğundan o ana kadar haberi olmayan anne Feride Tuhal gözyaşlarına boğulurken, yetkililerin Emniyet ve TSK'nın prosedürlerine uymayarak acı haberi kameralar karşısında aileye vermesi büyük tepki çekti.

Hassa Kaymakamlığı’nın internet sitesine de Mehmet Turhal’ın şehit olduğu haberi ‘Şehidimizin acı haberi, baba evinde yürekleri dağladı’ başlığıyla ve fotoğraf galerisiyle konuldu. Söz konusu metinde “Kaymakamımız Sayın Mustafa PALA şahadet haberini vermekte zorlandı. Kelimeler adeta boğazında düğümlendi. Yutkunarak verdiği şahadet haberini duyan şehidimizin annesi adeta şok geçirdi. Ne mutlu evladımız şehit oldu. Peygamberimize komşu olacak. Sizler de şehit annesi babası oldunuz" ifadeleri kullanıldı.

 

Haberi, aileye Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şimşek ve İl Emniyet Müdür vekili Mustafa Ay verdi. Acı haberi Kaymakam Pala’nın ağzından duyan şehidin aynı ismi taşıyan 75 yaşındaki babası Mehmet Tuhal ve 65 yaşındaki annesi Feride Tuhal gözyaşlarına boğuldu. Şehidin anne ve babasına hazırda bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.

6 yıllık polis memuru 29 yaşındaki Mehmet Tuhal’in, 9 kardeşten 8’incisi olduğu öğrenildi. Daha önce İstanbul’da olay yeri inceleme polisi olarak görev yapan Tuhal’in, yaklaşık 2 ay önce Hakkari’ye tayin edildiği belirtildi. Şehidin yakınları, ufak kardeşi Fuat Tuhal’in Ankara’da Uzman Erbaş Okulu’nda okuduğunu ve perşembe günü mezun olup, Şanlıurfa’da göreve başlayacağı söyledi. Fuat Tuhal’ın mezuniyet törenine hazırlanırken, Mehmet Tuhal’ın şehit haberini alan ailesi, yıkıldı.  Şehidin baba evine Türk bayraklarıyla donatılırken, Hassa Camii İmamı Şemsettin Gönüleğmez Kuran okudu.

Acı haberin henüz olaydan haberi olmayan aileye kameralar eşliğinde verilmesi ise tepki çekti. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından çok sayıda kullanıcı duruma tepki gösterdi.

31370430.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim