• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Şehit güvenlik korucuları için mevlit verildi

Şehit güvenlik korucuları için mevlit verildi
Van'ın Çaldıran ilçesindeki Tendürek Dağı'nda yürütülen operasyonda şehit olan güvenlik korucuları için mevlit verilirken, burada Kur'an-ı Kerim okuyan...

Van'ın Çaldıran ilçesindeki Tendürek Dağı'nda yürütülen operasyonda şehit olan güvenlik korucuları için mevlit verilirken, burada Kur'an-ı Kerim okuyan Mehmetçik ise herkesi duygulandırdı.

İlçenin Yaşkütük Mahallesi'nde şehit güvenlik korucuları Mehmet ve Muzaffer Aladağ ile İhsan Taş için verilen mevlide Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Kurmay Albay Türker Cice, İlçe Emniyet Müdür Vekili Yunus Emre Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Diki, Asayiş Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Yusuf Kaplan, İl Jandarma Komutanlığı Protokol Şube Müdürü Jandarma Teğmen Sümeyra Karlı, Çaldıran Belediye Başkan Vekili Yardımcı Kamil Değirmenci, İlçe Müftüsü Fikri Göncü, Çaldıran Şehit Aileleri, Gazileri, Dul, Yetimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahman Çınarağaç, kamu kurum amirleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Dundar ve beraberindekiler, ilk olarak mahalledeki şehitliğe giderek dua ettiler. İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapan Jandarma Er Süleyman Usta'nın şehitlikte Kur'an-ı Kerim tilaveti ise herkesi duygulandırdı.

Şehitlik ziyaretinin ardından açıklama yapan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Yaşkütük Mahallesi'nden Tendürek Dağı'nda 1 Eylül 2016 yılında yürütülen operasyona katılan güvenlik korucuları Mehmet ve Muzaffer Aladağ ile İhsan Taş'ın şehit olduğunu hatırlattı. Dundar, "Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bugün burada Tendürek Dağı eteklerinde şehitliğimizdeki gerekli düzenlemeleri yaparak, burada okunan Kur'an-ı Kerim tilavetine hep birlikte amin diyerek, dualarda bulunuyoruz. Aziz şehitlerimiz kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna ölümü göze alarak yaptıkları kutsal görev sonucunda tarih yazarak şehadet şerbetini içtiler. Devletimizin yaptığı büyük mücadelede son çırpınışlarını yaşayan terör örgütüne gerekli cevaplar verilerek, şehitlerimizin kanı asla yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır" dedi.

İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Kurmay Albay Türker Cice ise, vatanın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda tüm şehitleri rahmet, şükran ve minnetle andığını belirterek, "Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sayın Tekin Dundar'ın ilçedeki şehitlikleri düzenlemesi, şehit ailelerini yalnız bırakmaması, her türlü sorunlarını sorunları bilmesi, yüce devletimizin şehitlerimiz yanında olduğunu göstermektedir. Katkılarından dolayı kendilerinde teşekkür ediyorum. Şehitlerimiz; milletimizin varoluşu ile vatan sevgisinin ölümsüz sembolleri olmuşlardır. Tüm jandarma teşkilatı geçmişte olduğu gibi bugün de ve gelecekte de vatanın bütünlüğü, ülkenin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyeceklerdir" diye konuştu.

Çaldıran Şehit Aileleri, Gazileri, Dul, Yetimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahman Çınarağaç da, kendilerini yalnız bırakmayan yetkililere teşekkür ederek, "Sayın Kaymakamım ve İl Jandarma Komutanım bizleri bugün yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. İlçemizde bulunan 8 şehit mezarının yapılması için kaymakamımızla görüştüm, şehitliklerimizde gerekli düzenlemeleri yaptı. Şahsım ve şehit aileleri adına kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Şehitlik ziyaretinin ardından Kaymakam Dundar ve beraberindekiler, mahalledeki taziye evinde düzenlenen mevlide katıldılar. Kur'an-ı Kerim'in okunması ve duaların ardından yemek ikramı yapıldı.

Şehit güvenlik korucuları için mevlit verildi

Şehit güvenlik korucuları için mevlit verildi

Şehit güvenlik korucuları için mevlit verildi

Şehit güvenlik korucuları için mevlit verildi

Şehit güvenlik korucuları için mevlit verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim