• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Şehit eşi: Kocam şehit oldu barışın artık!

Şehit eşi: Kocam şehit oldu barışın artık!
Silvan’da şehit olan Uzman Çavuş Tolga Topçuoğlu’nun eşi Aysun Topçuoğlu “Barış diyordunuz. Kocamın kanını mı istiyordunuz? Haydi döküldü, barışın artık” diye ağladı.

Türkiye, beş şehidini daha dün onbinlerce kişinin katıldığı törenlerle son yolculuklarına uğurladı. Şırnak’ın Cizre İlçesi'nde 5 Eylül’de zırhlı araca, PKK'lı teröristlerin saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde önceki gün şehit olan 24 yaşındaki özel harekât polisi yunus emre Akbaş’ın Aksaray’daki cenazesine yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Mustafa Akbaş, saldırıdan bir gün önce telefonla görüştüğü oğlunun, üzülmemeleri için Cizre'de olduğunu kendilerinden sakladığını belirterek, “Bize, Başbakan'ı korumak için Mardin'de otelde olduklarını söylemişti. Saldırıdan sonra sürekli uyutulduğu için hiç konuşmadık” dedi. Akbaş,  Ulu Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Ervah Mezarlığı'na defnedildi.

"KOCAM ŞEHİT OLDU, HAYDİ BARIŞIN ARTIK"

Diyarbakır Silvan’da önceki sabah PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 2 askerden Uzman Çavuş Tolga Topçuoğlu için dün memleketi Malatya’da Şehir Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Şehidin eşi Aysun Topçuoğlu, iki aylık bebeklerini kastederek, “Senin emanetine iyi bakacağım aşkım. Temizliğe gideceğim ama oğlumu kimseye muhtaç etmeyeceğim. Barış barış diyordunuz. Kocamın kanını mı istiyordunuz? Hadi barışın artık” dedi. Şehit Topçuoğlu Malatya Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

KÜÇÜK BUSEM AĞLATTI

Silvan’da şehit düşen Uzman Çavuş Sinan Uçan (31) da İzmir’de toprağa verildi. Bostanlı Beşikçioğlu Camisi’nde düzenlenen törende imamın cemaati tüm şehitler için Fatiha okumaya davet ettiği sırada bir kişi Atatürk ve silah arkadaşları için de Fatiha okunmasını istedi. Bunun üzerine, cami imamı bu kez “Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz” için sözleriyle ikinci kez dua istedi. Şehidin 10 yaşındaki kızı Sudem, babasının naaşının ardında elinde bayrakla yürüdü. Uçan, Kadifekale Şehitliği’nde toprağa verildi. 

Mardin’de şehit düşen Uzman Onbaşı Hakan Öcalan (26) memleketi İstanbul Pendik’ten uğurlandı.Hakan Öcalan’ın sosyal paylaşım sayfasında, “Nefes aldığınız kadar yaşarsınız bu hayatta, nefsinize sadık, sevginize sahip çıkarsanız, acıdan mahrum, hasrete sadık olursanız, sevginiz, sevdalarınızın bileklerinde, kalbiniz aşkın dileklerinde koksun” gibi şiirler görüldü.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim