• BIST 9079.97
  • Altın 2320.281
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9543
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Şehit Cezaevi Müdürünün Adı Yaşatılacak

Şehit Cezaevi Müdürünün Adı Yaşatılacak
Kocaeli'nde geçtiğimiz yıl uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmet Aktürk'ün...

Kocaeli'nde geçtiğimiz yıl uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmet Aktürk'ün adı, memleketi Adana'da Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlülerin yaptığı eğitim ve konferans salonuna verildi. Konferans salonu, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek ve şehit Aktürk'ün ailesinin de katıldığı törenle açıldı.

Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu içinde kaba inşaatından sıvasına, boyasından yer döşemesine kadar tüm işlemlerini cezaevinde kalan hükümlülerin yaptığı "İsmet Aktürk Konferans Salonu'nun açılışı gerçekleşti. İçinde bulunduğu binada hükümlüler için psiko-sosyal servisler, eğitim birimleri, kütüphane, 3 sınıf ve sağlık merkezinin de olduğu 224 kişilik salonun açılışına Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Yüksek Müşavir Adnan Özen, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Arslan ile Tufanbeyli ilçesinde toprağa verilen şehit cezaevi müdürü İsmet Aktürk'ün ağabeyi Ali Sayım Aktürk, eşi Emiş Aktürk ile çok sayıda infaz koruma memuru katıldı. Kurdele kesilmesinin ardından açılışı yapılan binayı inceleyen Müsteşar Kenan İpek, daha sonra şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz anısına yine hükümlülerin yaptığı cami inşaatı ile el işi çalışmalarından oluşan sergiyi gezdi. İpek, çam kozalaklarından yapılan "Kanatlı Kozalak" isimli kuş figürlerini çok beğendiğini söyledi.

'KANUN KARŞISINDA CEZALARINI ÇEKECEKLER'

Açılışı yapılan İsmet Aktürk Konferans Salonu'nda infaz koruma çalışanlarıyla bir araya gelen Müsteşar Kenan İpek, binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Şehidin ailesiyle yakından ilgilenen İpek, Aktürk'ün adının yaşatılmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Katledilen cezaevi müdürümüz İsmet Aktürk'ü rahmetle anıyorum. Şehit cezaevi müdürümüzün adının böyle önemli yere verilmesi çok anlamlı. Onu katledenler yakalandı. Bu şehir eşkıyaları kanun karşısında cezalarını çekecekler" dedi. Konuşmaların ardından, Müsteşar İpek, konferans salonunun bulunduğu binanın yapımında emeği geçen marangoz, su, elektrik, bilgisayar ve metal işleri teknisyenlerine teşekkür plaketi verdi. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da, Müsteşar Kenan İpek'e, hükümlülerin kozalaklardan yaptığı "Kanatlı Kozalak" isimli kuş figürü ile İpek'in kara kalem portre bir resmini hediye etti.

Şehit Cezaevi Müdürünün Adı Yaşatılacak

Şehit Cezaevi Müdürünün Adı Yaşatılacak

Şehit Cezaevi Müdürünün Adı Yaşatılacak

Şehit Cezaevi Müdürünün Adı Yaşatılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim