• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Şehit Babasının Dayanılmaz Acısı

Şehit Babasının Dayanılmaz Acısı
Şırnak'ın İdil ilçesindeki operasyonlarda, dün teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Veysi Kakı, Mersin'de gözyaşlarıyla...

Şırnak'ın İdil ilçesindeki operasyonlarda, dün teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Veysi Kakı, Mersin'de gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenaze töreni boyunca metanetini koruyan şehidin babası Yılmaz Kakı, cenaze namazının bitiminde acıya daha fazla dayanamayarak tabuta vurdu.

Şehit Özel Harekat Polisi Veysi Kakı, Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli iken geçici olarak görevlendirildiği İdil'de dün teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit oldu. Şehit Kakı'nın cenazesi bugün ailesinin yaşadığı Mersin'e getirildi. 26 yaşındaki şehit için Muğdat Camii'nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin milletvekilleri, belediye başkanları, Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, emniyet mensupları, askeri erkan, şehidin annesi Yıldız, babası Yılmaz, kardeşleri Zeynep, Esma ve Ömer Kakı ile çok sayıda Mersinli katıldı.

Şehidin cenazesi, polislerin omuzlarında camiye getirilirken, baba Yılmaz Kakı, oğlunun fotoğrafını öperek acısını dindirmeye çalıştı. Şehidin kız kardeşinin tabuta sarılarak gözyaşı döktüğü törende, henüz 6 aylık yeğeni Yusuf da bir yakınının kucağında dayısının tabutunun başına getirildi. Şehit olmadan 3 gün önce Mersin'e gelerek bir yakınının cenazesine katılan Veysi Kakı'nın kardeşi Ömer'in gözyaşları da tören boyunca hiç dinmedi. Zaman zaman feryat eden anne Yıldız Kakı'ya ise sağlık görevlileri ve polis memurları destek olmaya çalıştı.

"O TERÖRİSTLER AKITTIKLARI KANDA BOĞULACAKLAR"

Cenaze namazının kılınmasının ardından bir konuşma yapan Vali Çakacak, "Veysi kardeşimiz öldü demiyorum, Hakka yürüdü. Çünkü bizim inancımıza göre şehitler ölmez. Çünkü Yüce Peygamberimiz "şehitlere ölü demeyiniz" diyor. Vatanımızın birliği, beraberliği, bütünlüğü, milletimizin huzuru, şanlı bayrağımızın şanlı dalgalanması uğruna bu topraklar vatan olmak için binlerce şehit verdi. Her toprak parçasına vatan denmez. Toprağı şehitler vatan yapar. Bu toprakları bizlere vatan yapan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, huzurlarında saygıyla eğiliyoruz, ruhları şad olsun. Bu millet, bu vatan uğruna çok şehit verdi. Topraklar kolay vatan olmuyor, bedel ödeniyor. Bu millet çok bedel ödedi. Milletimizin birliğini, beraberliğini, huzurunu, kardeşliğini bozmak isteyenler geçmişte olduğu gibi yine bugün sahnedeler. Gelecekte de olacaklar ama biz biliyoruz ki, güvenlik kuvvetlerimizin inançlı mücadelesi ve vatandaşlarımızın vakur duruşuyla asla emellerine ulaşamayacaklar. Güvenlik kuvvetlerimizin inançlı mücadelesi, vatandaşlarımızın engin sağduyusuyla o teröristler akıttıkları kanda boğulacaktır. Milletimizin birliğini, beraberliğini bozmak isteyenler tarihe bir baksınlar, kurtuluş mücadelemize, Çanakkale'ye baksınlar. Vatanımızın 81 vilayetinden bu toprakları bizlere vatan yapan ve kucak kucağa yatan aziz şehitlerimizi görsünler de bu milletin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini asla bozamayacaklarını anlasınlar. Veysi kardeşimize ve bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Ailelere sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

İl Emniyet Müdürü Baştuğ ise, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, devletin ve milletin ayrılmaz beraberliği için yaptığımız mücadelede bir mensubumuzu daha şehit vermenin derin üzüntüsü ve haklı gururunu yaşıyoruz. Bu mücadelede bir şehit versek de binlerce şehit olmak için şer ve hain unsurların karşısında olmaya devam edeceğiz. Şehidimize Yüce Rabbimden rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Şehit kanlarıyla oluşmuş bayrağımızın ebedi dalgalanacağını belirterek, hepimizin başı sağ olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

ŞEHİT BABASI ACIYA DAHA FAZLA DAYANAMADI

Konuşmaların ardından yakınlarının kolunda oğlunun tabutunun başına gelen baba Yılmaz Kakı, tören boyunca koruduğu metanetini daha fazla tutamadı ve acıyla şehit oğlunun tabutuna birkaç kez vurdu. Baba Kakı, tabuttan güçlükle ayrılırken, şehidin cenazesi polislerin omuzlarında camiden çıkarılarak cenaze aracına kondu. Bu sırada şehit yakınları gözyaşlarına boğulurken, binlerce Mersinli aracın arkasından "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganıyla bir süre yürüdü. Şehit Veysi Kakı'nın cenazesi daha sonra motorize yunus ekiplerinin eskortluğunda Akbelen Şehir Mezarlığı içindeki Mersin Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit Babasının Dayanılmaz Acısı

Şehit Babasının Dayanılmaz Acısı

Şehit Babasının Dayanılmaz Acısı

Şehit Babasının Dayanılmaz Acısı

Şehit Babasının Dayanılmaz Acısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim