• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Şehit babası: Ben de Kürtüm, tek bayrağımız var

Şehit babası: Ben de Kürtüm, tek bayrağımız var
Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü PKK'nın önceden yerleştirdiği el yapımı bir bombanın, zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılması...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü PKK'nın önceden yerleştirdiği el yapımı bir bombanın, zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan askerlerden 21 yaşındaki Er Necati Yenikapı'nın İzmir'deki babaevine ateş düştü. Diyarbakır Silvanlı olan şehit babası Fevzi Yenikapı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Meclis'ten çıkarılmasını isteyerek, "Kardeşi kardeşe vurduran onlar. Siyaset yapmasınlar. Yazıktır, günahtır. Ben de Kürtüm. Anam Kürt, babam Kürt. Tek bayrağın altında yaşıyoruz. Terörün dini, imanı yok, bayrağı yok. Bunların kökü kazınacak." dedi.

Necati Yenikapı'nın acı haberini, dün akşam saatlerinde askerî yetkililer, Buca ilçesi Yaylacık Mahallesi'ndeki babaevine ulaştırdı. Ailesi gözyaşlarına boğuldu. Yetkililerle gelen sağlık görevlileri, aile fertlerine ilk müdahalelerini yaptı. Şehidin babası Yenikapı'nın Diyarbakırlı, annesi Neriman Yenikapı'nın ise Manisalı olduğu öğrenildi. Kuyumcuda tezgahtarlık yapan ve beş aylık asker olan Yenikapı'nın, üzülmemeleri için ailesine Mardin'de olduğunu söylediği öğrenildi. Acı haberi alan arkadaşları ve yakınları, babaevine akın etti. Şehitevi, dev Türk bayraklarıyla donatıldı. Taziyeleri kabul eden baba Yenikapı'ya, kapı önünde fenalaşması üzerine sağlık ekipleri müdahale etti.

'ANAM KÜRT, BABAM KÜRT, SÜLALEM KÜRT'

Ayakta durmakta güçlük çeken Fevzi Yenikapı, "Cumhurbaşkanımız'ın bir lafı var, "terörün dini, imanı yok, bayrağı yok." Yok, yok, yok. Bunların kökü kazınacak. Bitecek işleri. Tek bir devlet, Türkiye Cumhuriyeti var. Bir bayrağımız var, ay yıldız bayrağımız var. Anam kürt, babam Kürt, sülalem Kürt. Sen neyin mücadelesini ediyorsun? Kardeşi kardeşe şey yapıyorsun. Allah'tan korkun. Hiç mi dininiz, imanınız yok? Dilim dönmüyor, benim aklım ermiyor, neyin mücadelesini veriyorsunuz ya?" şeklinde konuştu.

Oğluyla en son iki gün önce konuştuklarını anlatan Yenikapı, "Şakalaştık onunla her zamanki gibi. Bana Mardin'de olduğunu söyledi. Aslan gibiydi. Hiçbir şeyden korkmayız. Bizde din, iman, vicdan var." dedi.

'DEMİRTAŞ'I MECLİS'TEN ÇIKARSINLAR'

Ayakta durmakta güçlük çeken şehit babası, "Demirtaş'ı Meclis'ten çıkarsınlar. O itleri çıkarsınlar. Ortalığı karıştıranlar onlar. Kardeşi kardeşe vurduran onlar. Siyaset yapmasınlar. Yazıktır, günahtır. Ben de Kürtüm, anam Kürt, babam Kürt. Tek bayrağın altında yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vardır. Başka bayrak yok, ay yıldızlı bayrağımız var. Kimseden korkmayız. Kim gelirse gelsin." diye konuştu.

'SEVDİĞİ BİR KIZ VARDI'

Oğlunun, askerliğini bitirince evlenmeyi planladığını söyleyen acılı baba, "Askerliğini bitirip nişanlanacaktı. Sevdiği bir kız vardı. İstanbul'da oturuyordu." dedi.

'SELVİ KILIÇDAROĞLU TAZİYE İÇİN GELDİ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, şehit Necati Yenikapı'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu'na Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve diğer partililer eşlik etti. Taziye ziyaretinin ardından açıklama yapmayan Kılıçdaroğlu, ilçeden ayrıldı.

CHP İl Başkanı Yüksel ise şunları söyledi: "Hepimizin başı sağolsun. Öncelikle acılı aileye Allah sabır versin. Şehidimizin mekanı cennet olsun. Biz hep buna özel vurgu yaptık, ülkemizin bir bölgesi ateşler içinde yanıyor. Orada gariban halk çocukları, askeri, polisi her gün şehit düşüyor. Bu kirli savaşın bir an önce durdurulması gerektiğini hep söyledik. Ülke içinde ayrışmaya doğru giden bu kanlı çatışmanın bir an önce sonlandırılması gerekiyor. Hemen hemen her gün bizim bölgemizde de bir ailenin ocağına ateş düşüyor. Analar, babalar ağlıyor, çocukları, eşleri, kardeşleri ağlıyor. Çok büyük bir acı yaşanıyor. İnşallah bu son olur. Aile de aynı şeyi istiyor."

Şehit Er Necati Yenikapı, yarın Bostanlı Beşikcioğlu Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedilecek.

Şehit babası: Ben de Kürtüm, tek bayrağımız var

Şehit babası: Ben de Kürtüm, tek bayrağımız var

Şehit babası: Ben de Kürtüm, tek bayrağımız var

Şehit babası: Ben de Kürtüm, tek bayrağımız var

Şehit babası: Ben de Kürtüm, tek bayrağımız var

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim