• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Şehit Astsubay Memleketine Uğurlandı

Şehit Astsubay Memleketine Uğurlandı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Astsubay Can Çalışkan'ın naaşı düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Ankara'ya gönderildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Astsubay Can Çalışkan'ın naaşı düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Ankara'ya gönderildi. Şehidin, 5 Ocak'ta ilçede teröristler tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda yaralandığı ve iyileşir iyileşmez 10 Şubat'ta gönüllü olarak ilçedeki görevine geri döndüğü öğrenildi.

Sokağa çıkma yasağının ve operasyonların devam ettiği Sur ilçesinde dün teröristlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit düşen İstihkam Astsubay Can Çalışkan için Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi. Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 2. Ordu Komutanı Adem Hududi, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, şehidin babası Mustafa, annesi Ayla, kız kardeşleri Reyhan ve Ceren Çalışkan, polis memuru olan erkek kardeşi Cem ve vatandaşlar katıldı.

Tören şehidin naaşının alana getirilmesiyle başladı. Özgeçmişi okunan şehidin, 24 Aralık 2015'te kendi isteğiyle Sur ilçesindeki operasyonlara katıldığı ve 5 Ocak 2016'da teröristlerce yapılan roketli saldırı sonucu yaralandığı öğrenildi. Şehidin, tedavi sürecinin sona ermesinin ardından 10 Şubat'ta gönüllü olarak tekrar görevine döndüğü kaydedildi.

Daha sonra birlik adına konuşma yapan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, "Hukuku, insan temel hak ve özgürlükleri, eşitliği, demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.

Tören, şehit için duaların okunmasıyla sona erdi. Şehidin cenazesi defnedilmek üzere memleketi Ankara'ya gönderildi.

Şehit Astsubay Memleketine Uğurlandı

Şehit Astsubay Memleketine Uğurlandı

Şehit Astsubay Memleketine Uğurlandı

Şehit Astsubay Memleketine Uğurlandı

Şehit Astsubay Memleketine Uğurlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim