• BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Şehit Astsubay İçin Anıt Park Yapılacak

Şehit Astsubay İçin Anıt Park Yapılacak
Şırnak'ın Cizre ilçesinde gerçekleştirilen operasyonlarda teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci'nin...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde gerçekleştirilen operasyonlarda teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci'nin ismi Sındırgı Belediyesince İbiller mahallesinde yapılacak parkta yaşatılacak.

Sındırgı ilçesinde İbiller Mahallesi'nde bulunan bin 200 metrekarelik alana Şehit Ahmet Semerci adına anıt park yapılacağı açıklandı. 3 ay içerisinde tamamlanması planlanan anıt parkta çocuk oyun grupları, dinlenme ve oturma alanları ile sembolik anıt yer alacağı kaydedildi.

Anıt parkın tanıtım toplantısı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Şehit Ahmet Semerci'nin ailesinin de katılımıyla İbiller Mahallesi'nde yapıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan anıt parkın tanıtımında konuşan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Rabbim şehidimizin mekanını cennet eylesin şefaatine bizlere nail eylesin. Şehidimizin ailesini ziyaretimiz sırasında ama İbiller Mahallesi'nde, ama ilçe merkezinde bir park yapmayı ve parkın ismine şehidimizin adını vermek istediğimizde, ailemiz İbiller Mahallesi'nde yapılmasının uygun olacağını söyledi. Muhtarımızla yaptığımız istişarelerde mahalle girişinde bulunan alana parkın yapılmasının uygun olacağına karar verildi. Belediye personelimiz proje çalışmalarını tamamladı. İçerisinde çocuk oyun grupları, dinlenme ve oturma alanları, sembolik anıt yer alacağı bin 200 metrekarelik parkımıza başlayacağız ve 3 ay içerisinde tamamlayacağız. Anıt park içinde bulunan 29 adet gül Ahmet kardeşimizin şehit olduğu yaşı temsil ediyor. İnşallah güzel bir park olur. Umarım en kısa süre içinde memleketimizin üzerinde bulunan bu kara bulutlar yani terör belası son bulur. Bizlerin şehitlerimizin arkasında yapabileceğimiz dua ve onların adını yaşatmak olacaktır" dedi.

Başkan Yavaş'ın konuşmasından sonra Sındırgı İlçe Kaymakamı Ercan Ateş de bir konuşma yaptı. Ateş, "Şehidimizle birlikte ilçemizde 28. şehidimiz oldu. Yiğitlerin ve mertlerin yaşadığı bu coğrafyamızda yakın zamanda yeni şehitlerimizde olacaktır. Şehitlerimiz olduğu müddetçe vatan topraklarında bayrağımız dalgalanmaya ve bizler özgür kalmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla şehitlerimize minnettarlık duyuyoruz. Şehitlerimiz sayesinde bu topraklarda huzur içinde yaşamaktayız. Milli Mücadele kahramanları dahil olmak üzere şimdiye kadar vatan topraklarını korumak için şehit olanları bir kez daha yad ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ve Belediye Başkanı Ekrem Yavaş aile birlikte şehidin evine gitti. Şehidin evinde Kuran-ı Kerim okunduktan sonra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Akyürek Şehit Ahmet Semerci'nin şehadet beratını babası Eyüp Semerci'ye teslim etti.

Şehit Astsubay İçin Anıt Park Yapılacak

Şehit Astsubay İçin Anıt Park Yapılacak

Şehit Astsubay İçin Anıt Park Yapılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim