• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Şehit askerler unutulmadı

Şehit askerler unutulmadı
Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen mevlit programında konuşan İlçe Müftüsü Fikri Göncü, İslam coğrafyasının pek çok...

i şerif okutuldu.

Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen mevlit programında konuşan İlçe Müftüsü Fikri Göncü, İslam coğrafyasının pek çok köşesinden gelip Çanakkale'de canını feda etmiş binlerce şehit olduğunu hatırlatarak, "Bu emaneti ve vatanı bize hediye olarak bırakmış şehitlerimizin ruhunu şad etmek üzere mevlitler, hatimler ve dualar ediliyor. Çanakkale'den günümüze kadar yurdumuzun özgürlüğünde; ülkemizde ezanın, Kur'an'ın, bayrağın özgür olarak dalgalanmasında canını feda etmiş bütün şehitlerimiz ve geçen sene ilçemizde şehit düşmüş kardeşlerimize Cenab-ı Allah gani gani rahmet eylesin" dedi.

"Bu vatan bizim, kendini bilmez terörist gruplarına bırakmayız"

Programın akabinde konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, bu ülkeye tuzak kuranların sonunun hep hüsran olduğunu belirterek, "Allah İslam âlemine sancaktarlık yapan Türkiye Cumhuriyetinin düşmanlarına fırsat vermeyecektir. Vatanımıza hep birlikte sahip çıkalım. Rabbim bizi başta Peygamber Efendimiz (Sav) olmak üzere tüm şehitlerimizin şefaatine nail etsin inşallah. Bu vatan bizim, kendini bilmez terörist gruplarına bırakmayız. Bizler her zaman demokrasinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz Bu kadim topraklarda çok büyük sınavlar verdik. En son sınavı da 15 Temmuz günü milletçe verdik. Kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz devam ettikçe kimse bize ve ülkemize kötülük yapamaz. Anadolu topraklarında huzur, afiyet, kardeşlik ve dayanışma içerisinde yaşamamızın devamı için dualar edilecek. Rabbimizden niyazımız; şehitlerimize rahmet, geleceğimize, insanımıza sıhhat, selamet ve huzurlu günler nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okunarak dualar edildi. Mevlit programının sonunda katılımcılara yemek ikramı yapıldı. Çaldıran Jandarma Komutanlığı tarafından verilen mevlid-i şerife 1. Hudut Tabur Komutanı Yarbay Ramazan Çokkıyak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Koç, İlçe Emniyet Amiri Savaş Ertürk, İlçe Müftüsü Fikri Göncü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Arslan ve vatandaşlar katıldı.

Şehit askerler unutulmadı

Şehit askerler unutulmadı

Şehit askerler unutulmadı

Şehit askerler unutulmadı

Şehit askerler unutulmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim