• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Şehit askerin mezarına 48 yıl sonra ailesinden ilk ziyaret

Şehit askerin mezarına 48 yıl sonra ailesinden ilk ziyaret
Çankırı'nda 1968 yılında vatani görevini yaparken trafik kazası sonucu şehit olan askerin mezarı 48 yıl sonra bulundu.

Çankırı'nda 1968 yılında vatani görevini yaparken trafik kazası sonucu şehit olan askerin mezarı 48 yıl sonra bulundu. Ailesi, yaklaşık yarım asır sonra şehidin kabrini ziyaret etti.

1968 yılında askerlik vazifesini yerine getirmek üzere Orta ilçesine gelen Ağrı Taşlıçay nüfusuna kayıtlı 1947 doğumlu Filit Çetintaş, askeri birliğe taş nakli sırasında meydana gelen trafik kazası sonucu şehit olmuştu. Şehidin naaşı Çankırı Garnizon Şehitliği'ne getirilerek defnedilmişti.

Şehit abisini aramaya başlayan Ali Çetintaş, 18 Ağustos 2015 tarihinde Çankırı Belediyesi'ne gönderdiği dilekçe ile şehidin bilinmeyen mezar yerinin bulunması için belediye yetkililerinden yardım istedi. Şehir mezarlığında adına rastlanmayan şehidin, mezar yerine Garnizon Şehitliği'ne belediye tarafından hatimmatik cihazı yerleştirilirken fark edildi. Olayın Başkan Dinç'e bildirilmesi üzerine Dinç tarafından talimat verilerek Ağrı'daki aile ile görüşmeler başlatıldı.

Şehit Filit Çetintaş'ın mezarının bulunması ile birlikte büyük bir huzur ve mutluluk yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Tam kırk sekiz yıl önce bir kazada şehit olan Ağrılı Filit kardeşimiz ailesi tarafından bir türlü bulunamıyordu. Park ve Bahçeler Müdürümüzün şehitliğimizde devam eden hatimmatik çalışmaları sırasında bu hakikat ortaya çıktı. Sonuç olarak buradaki çalışmalarımız esnasında bu kardeşimizin ismine rastlanıldı. Ağrı Askerlik Şubesi ile irtibat kurularak, daha önce meçhul olan ama devletinin ve insanının sahip çıktığı şehidimiz bugün ailesi ile buluştu. Şehidimiz abisi, yengesi ve yeğeni ile buluştu. İnanıyorum ki o şehidimiz de bizi ve ailesini şu anda görüyor, müşahade ediyor. Bu tarifi imkansız bir duygu. Bizlere bu günü yaşatan Rabb'ime de sonsuz şükürler olsun." şeklinde konuştu.

Yaşadığı olay karşısında duygu ve gözyaşlarına hakim olamayan şehidin kardeşi Ali Çetintaş, 48 yıl aradan sonra kardeşinin mezarını bulduklarını ifade ederek, "Biz Ağrı'dan geliyoruz. Şehidimizi kaybettik. Bu güne kadar bulamıyorduk. Abimin şehit olduğu bize telgrafla bildirilmişti o zamanlar. Biz küçükken sahipsizdik, o zamanın imkanlarından dolayı yoksulduk. Yol iz bilmiyorduk. Bundan dolayı kardeşimin peşinden gelemedik. Biz de araştıramadık, sormadık, bu güne kadar kaldı. Şimdi buraya misafir olarak geldik. Kardeşimin mezarını ziyaret ettik. Bize yardım eden, kucak açan başta Belediye Başkanı İrfan Dinç olmak üzere herkesten Allah razı olsun. Mevlam bizi, onu ve herkesi bağışlasın" diye konuştu.

Şehit Filit Çetintaş'ın yakınları Çankırı Belediyesi ve İl Garnizon Komutanlığı tarafından misafir edildi.

Şehit askerin mezarına 48 yıl sonra ailesinden ilk ziyaret

Şehit askerin mezarına 48 yıl sonra ailesinden ilk ziyaret

Şehit askerin mezarına 48 yıl sonra ailesinden ilk ziyaret

Şehit askerin mezarına 48 yıl sonra ailesinden ilk ziyaret

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim