• BIST 9524.59
  • Altın 2510.857
  • Dolar 32.5608
  • Euro 34.6255
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Şehit annesi: Düşmanı güldürmeyeceğim

Şehit annesi: Düşmanı güldürmeyeceğim
Şırnak'ın İdil ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırının ardından kaldırıldığı hastanede şehit düşen Özel Harekat Polisi...

Şırnak'ın İdil ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırının ardından kaldırıldığı hastanede şehit düşen Özel Harekat Polisi Gültekin Tırpan (26) memleketi Amasya'da toprağa verildi.

Şehidin naaşı sabah saatlerinde Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Akbilek Mahallesi'nde bulunan babaevine getirildi.

Şehit ailesi ve yakınları cenaze arabasında bulunan Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ve beraberindeki heyet şehit ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ardından İl Müftüsü İsmail İpek tarafından yaptırılan duanın ardından helallik alındı. Daha sonra şehit cenazesi baba ocağından alınarak Sultan Beyazid Camii önüne götürüldü.

Tören mangası tarafından musalla taşı üzerine konulan tabuta Şehit Tırpan'ın ailesi ve yakınları sarılarak ağıtlar yaktı. Oğlunun tabutu başına getirilen baba Hüseyin Tırpan (53) ise ayakta durmakta güçlük çekti. Daha önce evde fenalaşan ve sedye ile oğlunun tabutu başına getirilen anne Neriman Tırpan (53), "Oğlum ben sana söz verdim oğlum. Bana sen haber yollamıştın geldim ben yavrum. Bana haber yollamış ağlamasın demiş. Ağlamıyorum. Düşmanları güldürmem sana yavrum. Kara kaşlı yavrum. Onu alın da beni koyun tabuta. Düşmanı güldürmeyeceğim." dedi.

İl Müftüsü İsmail İpek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Amasya Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene şehidin yakınlarının yanı sıra, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Ak Parti Milletvekilleri Naci Bostancı ve Haluk İpek. CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, 15. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Gültekin Tırpan, Şırnak'ın İdil ilçesinde gece yarısı teröristler tarafından zırhlı polis aracının geçişi esnasında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi ve ardından uzun namlulu silahla ateş açılmış arından kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

Şehit annesi: Düşmanı güldürmeyeceğim

Şehit annesi: Düşmanı güldürmeyeceğim

Şehit annesi: Düşmanı güldürmeyeceğim

Şehit annesi: Düşmanı güldürmeyeceğim

Şehit annesi: Düşmanı güldürmeyeceğim

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim