• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Şehit ailelerinden HDP'li vekillere tepki

Şehit ailelerinden HDP'li vekillere tepki
Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, HDP'li milletvekilinin Ankara patlamasını gerçekleştiren...

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, HDP'li milletvekilinin Ankara patlamasını gerçekleştiren teröristin taziyesine gitmesine tepki gösterdi. Hızal, "Devleti ve milleti bölmek ve parçalamak için ellerinden gelen her türlü hainliği ve alçaklığı yapıyorlar. Milletvekili veya bakan olması hiçbir şeyi değiştirmiyor. Haklarında fezleke hazırlanmasını yıllardır söylüyoruz. Yoksa şehit ve gazilerin veballeri her zaman üzerlerinde olacak." dedi.

Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, yıllardır söyledikleri gibi PKK terör örgütüne destek olan, destekleyen ve onu öven, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışan kim varsa, cumhurbaşkanı ve başbakan bile olsa, Anayasa çerçevesinde yargılanmasını istediklerini söyledi.

"HAKLARINDA FEZLEKE HAZIRLANMALI"

HDP'li milletvekillerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve milletini bölmek ve parçalamak için ellerinden gelen her türlü hainliği ve alçaklığı yaptığını kaydeden Başkan Hızal, şöyle devam etti: "Gerek Sur'da, Cizre'de bundan sonraki süreç içerisinde Güneydoğu'nun bazı illerinde faaliyetler gösterecekler. Bunlara önlem alınması gerektiğini yıllardır tekrarlıyoruz. Milletvekili veya bakan olması hiçbir şeyi değiştirmiyor. Vatandaşlar olarak bizlerin vermiş olduğu oylarla TBMM içerisindeki 3 siyasi partinin bunlar hakkında gerekli fezlekeyi hazırlamasını yıllardır söylüyorum. Meclis'teki milletvekilleri üzerine düşenleri layıkıyla yapmak zorundalar. Yoksa şehit ve gazilerin veballeri her zaman üzerlerinde olacak. Bu ülkede sürekli olarak şehit aileleri, anneleri ve babaları olarak kan ve gözyaşı içinde kalmak zorunda değiliz. Şehitlerimizin ve ailelerinin de demokratik hakları vardı. Bunların haklarını kimler savunacak ve gerekli adımı atacak."

"YOKSA MİLLET GEREKEN DERSİ VERİR"

"Şehitlerimize ve gazilerimize millet olarak sahip çıkıyoruz ve her türlü onların arkasında olduğumuzu ifade ediyoruz" diyen Hızal, şunları ekledi: "Ama bu kadar birliktelik ve güç varken maalesef teröriste destekleyen birinin TBMM'de başkan vekili olarak idare ediyor olması açıkçası bizim içimizi parçalıyor. Bu konuda siyasilerimizin gerekli adımları atmasını canı gönülden istiyoruz. Yoksa bu millet geçmişte olduğu gibi siyasilere gereken dersi vereceği kanaatindeyim."

"DEVLET ARAŞTIRMADAN İŞE ALDI"

Başbakanlığın kamuda PKK terör örgütüne yardım eden memurların tespit edilmesiyle ilgili yayınladığı genelgeyi de değerlendiren Şehit Aileleri Dernek Başkanı Hızal, şunları ifade etti: "Geçtiğimiz yıllarda 5230 sayılı terörden zarar görenlerle ilgili kanun çıktı. Dolayısıyla bu kanun çerçevesinde gerek Güneydoğu'da gerek diğer illerde terörden zarar görenlerin devlette iş hakkı tanınması gündemdeydi. Bunlar gerçekleşti. Ama bunların çok ciddi araştırılması gerektiğini biz yine o zaman ifade etmiştik. Dolayısıyla o kişiler devletin önemli makamlarında yer alıyorlar. Bunlar çok geç kalınmış yapılması gereken adımlar. İnşallah bunlar gün yüzüne çıkartılır. Devletimizi her türlü bölmek ve parçalamak isteyen, farklı zihniyette olan kişilerin anayasal çerçeve içerisinde gereken çalışmanın bir an önce başlatılması gerektiğini kanaatindeyiz."

"SİVAS ŞEHİTLERİNİ ANIYOR"

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hızal, şehitler için düzenleyecekleri anma programı hakkında da bilgi verdi. Hızal, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin 8 aydır yapmış olduğu bir projeden yola çıkarak Sivas'taki kahraman şehitlerimizin aileleriyle yapılan görüşmelerden oluşan hikâyeleri anlatılacaktır. Buradaki amacımız şehit ailelerini üzmek değil, onların şanını şerefini ve kahramanlıklarını ön plana çıkararak gelecek kuşaklarımıza nasıl bir yiğit evlat olduklarını göstermektir. Bizler zaten yıllardır bu hüzünlü ortamlar içerisinde zaten yaşıyoruz. Önemli olan bu milletin bu acıları yaşamaması için bu yiğitlerin arkasında dimdik durduğumuzu göstermektir. Bu kahramanlarımızı unutmayacağız ve unutturmayacağız. Yarın akşam Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde saat 17.30'da "Sivas Şehitlerini Anıyor" isimli programa tüm Sivaslı vatandaşlarımızı Türk bayraklarıyla birlikte şehit ailelerinin ve gazilerini yanlarında olmaya çağırıyorum."Cihan

Şehit ailelerinden HDP'li vekillere tepki

Şehit ailelerinden HDP'li vekillere tepki

Şehit ailelerinden HDP'li vekillere tepki

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim