• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Şehit Ailelerinden Demirtaş’a Tepki

Şehit Ailelerinden Demirtaş’a Tepki
Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'ın Sur...

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'ın Sur ilçesine yürüyüş çağrısı yapmasına tepki gösterdi.

Güvenlik güçlerinin Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonunu protesto etmek için yürüyüş çağrısı yapan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a tepkiler sürüyor. Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, dernek binasından şehit aileleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, "Terör örgütünün uzantısı olan bu siyasi partinin lideri çıkmış, alçakça Kürt kardeşlerimizin tarihindeki kahramanlıklarını Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni geçmişte her zaman terör örgütünün arkasında duran bir örgüt olarak nitelemektedir. Bu vatan hainine sormak gerekiyor. Yedi düvele karşı Çanakkale'de, Kore'de Kıbrıs'ta ve 1984 yılından bu güne kadar, Türkü, Kürdü, Alevisi, Lazı, Çerkezi, ile mücadelenin içerisinde bulunmuşlardır" dedi.

"DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILMALI"

Teröre destek verenlerin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini vurgulayan Hızal, "Bu vatan hainlerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmadığı, özlük haklarının kısıtlanmadığı süre içerisinde Diyarbakır'da, Sur'da, İdil'de, Cizre'de ve diğer illerimizdeki yapılacak, bütün yaptırımları sabote etmek için her türlü girişimlerde bulunacaklardır. Vatanımızın milletimizin bütünlüğü ve huzuru için yetki verdiğimiz Adalet Bakanlığı yetkililerine milletimizin milletvekillerine milletin meclisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmak isteyenlerin, ne zaman seslerini kesmeye cesaret göstereceksiniz. Bu vatan hainlerine, bu satılmış azılı köpeklere, fırsatı ganimet bilip kaybetmiş oldukları bu güveni tekrar kazanmak için mitingler yaparak, Kürt kardeşlerimizi gerek zorla gerekse yalan yanlış propagandalarla yanına almaya çalışacaklardır. Biz her zaman milletimizin yanındayız. Yeter ki sizler bu vatan hainlerine gereken düzenlemeleri yapın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim