• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Şehit Ailelerinden Akademisyenlere Tepki

Şehit Ailelerinden Akademisyenlere Tepki
Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan akademisyenlere...

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan akademisyenlere tepki gösterdi. Hızal, "Şehit aileleri ve gaziler olarak hakkımızı helal etmiyoruz" dedi.

Dernek binasında basın açıklaması yapan Hızal, "Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bugün geldiğimiz bu durumda yıllardır terörle mücadelenin dış güçler tarafından desteklendiği bilinmekteydi. Bugünlerde görüldü ki ülkemizin geleceğine yön verecek olan bu şahsiyetsizler, bu milletin etnik kökenlerini, genlerini, bu milletin bölünmesi ve parçalanması için akademik kariyerlerini yapan şahsiyetsizlerdir."dedi.

"ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER OLARAK HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ"

Şehit aileleri ve gazileri olarak akademisyenlere haklarını helal etmediklerini belirten Hızal" Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza vatan, millet, devlet ve bayrak sevgisini aşılayacaklarına, bu ülkenin birlik, beraberlik, kardeşliğine nasıl bir yol yaparız diyen, bir grup akademisyen furyasının içerisindeyiz. Bu cennet vatanımızda bizler için çok kıymetli ve onur duyduğumu bu makamlara gelen bu zihniyeti taşıyan akademisyenlere şehit aileleri ve gaziler olarak haklarımızı helal etmiyoruz. Demokrasi ve insan haklarından bahseden bu şahsiyetsizlere sormak gerekiyor. Bu vatanın bölünmez bütünlüğü için, terörle mücadele de canlarını hiçe sayarak, şehit olan ve yaralanan askerlerimin, polisimin insan hakkı, yaşama hakkı demokratik hakkı yok mu? Şehidimizin eşlerinin, çocuklarının ve anne babalarımızın insan hakları demokratik hakları yok mu? "diye konuştu.

"KENDİNİ AYDIN ZANNEDEN KARANLIK VATAN HAİNLERİ"

Bildiriye imza atan akademisyenlerin vatan haini olduğunu aktaran Hızal tepkisini şu şekilde dile getirdi.

"Kendilerini aydın zanneden karanlık vatan hainleri, bu güzelim vatanımızın suyundan, denizinden, dağından, ovasından, ekmeğinden ve her türlü nimetlerinden faydalanan zalimler, bu şehitlerimizin geride kalan doğmamış çocukları, gözü yaşlı yavrularının anne ve babalarımızın bu feryatları sizlerin hiç mi vicdanlarınızı sızlatmıyor? Bu nasıl insanlıktır, bu nasıl caniliktir. Bu aziz şehitlerimiz belki bu dünyada haklarını soramayacaklar ama gerçek, dünyada şehitlerimizin aziz kanında boğulacaksınız. Bu mücadelede kolunu, bacağını kaybeden kahramanlarımın uzuvları sizlerden hesap soracaklar. Bu uğurda şehitlerimizi geride kalan yetimlerimizin ve ana babalarımızın hakları sizleri inşallah perişan edecektir."

Hızal, bildiriye imza atan akademisyenlerin hukuk önünde hesap vermesini istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim