• BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı'ndan, HDP'li Tuba Hazer'e Tepki

Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı'ndan, HDP'li Tuba Hazer'e Tepki
Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, HDP'li vekilin, Ankara saldırının faili olan teröristin ailesine taziye ziyaretinde bulunmasına sert çıktı: Bu alçaklıktır, küstahlıktır.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, HDP Van Milletvekili Tuba Hazer'in; 28 kişinin ölümü, 61 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan bombalı saldırının faili olan teröristin ailesine taziye ziyaretinde bulunmasına tepki gösterdi.

"BOMBAYI PATLATANLARDAN HİÇBİR FARKLARI YOK"

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması için soruşturma başlattığını kaydeden Sözen, "Birçok HDP milletvekili bu anlamda sabıkalıdır. Dokunulmazlıklarının kaldırılması lazım. Bu hareket ve tavır şehit ailelerine, gazilere yapılmış alçakça bir tavırdır. Bunların o bombayı patlatandan hiçbir farkları yoktur. Bunlar yapılmadığı takdirde biz daha çok şehit vermeye hazır olmamız lazım." dedi.

"DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILMALI"

Türkiye'deki korucuların Başkanı Ziya Sözen, Cihan Haber Ajansı (CİHAN) muhabirine telefonda yaptığı açıklamada, öncelikle gazi TBMM'nin başkanı ile Adalet Bakanlığı'nın terör örgütlerine destek suçları işleyen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve yargılanabilmelerinin önünün açılması için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

"ALÇAKLIKTIR, KÜSTAHLIKTIR"

Türkiye Cumhuriyeti devletinin hukuk devleti olduğunu kaydeden Sözen, herkesin kanunlara, kurallara uyması zorunluluğuna işaret ederek, şöyle devam etti: "Devletin aleyhinde olanlar, altını oymaya çalışanlar, kanunlara uymayanlar kendileri ile ilgili kanuni işlem yapıldığında 'demokrasi' diye feryat ediyorlar. Gazi unvanı olan bir Meclis'te olan milletvekili daha ölenlerin, yaralıların kanların kurumamışken, ailelerin acıları taze iken, bu saldırıyı yaptığı iddia edilen birinin taziyesine katılmak en hafif tabiri ile alçaklıktır, küstahlıktır."

"BİRÇOK HDP'Lİ SABIKALI"

Türkiye'nin bu anlamda en şeffaf ülkelerden biri olduğunu dile getiren Ziya Sözen, Fransa, ABD, İngiltere, İspanya gibi ülkelerde bir milletvekilinin teröristleri destekleyen tavrının asla cezasız kalmayacağını örneklerle aktardı. Sözen, HDP'li milletvekilinin bu tavrı karşısında TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Adalet Bakanlığı'nın devreye girmesi gerektiğini vurguladı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP Van Milletvekili Tuba Hazer'in dokunulmazlığının kaldırılması için işlem başlattığını belirten Ziya Sözen, "Kesinlikle bunun dokunulmazlığının kaldırması, en sert şekilde cezalandırılması gerekiyor.

Birçok HDP milletvekili bu anlamda sabıkalı. Halen Meclis'te milletvekilliği yapıyorlar. Meclis'in devreye girmesi lazım. Bunlar yapılmadığı takdirde biz daha çok şehit vermeye hazır olmamız lazım. PKK'ya ekonomik ambargo uygulanması lazım. Terör örgütüne destek veren belediyelere müsamaha gösterilmemesi lazım. Dokunulmazlıklarının kaldırılması lazım. Bu hareket, tavır, şehit ailelerine, gazilere yapılmış alçakça bir tavırdır. Bunların o bombayı patlatandan hiçbir farkları yoktur." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim