• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Şehit aileleri ile gaziler bir araya geldi

Şehit aileleri ile gaziler bir araya geldi
Eskişehir'de şehit aileleri ve gaziler kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

Eskişehir'de şehit aileleri ve gaziler kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hacı Şahin'in organize ettiği etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de katıldı. Katılımın yüksek olduğu etkinlik, fotoğraf çekimleri ve sohbetler ile samimi bir havada geçti. Kahvaltı sırasında geçmiş Sevgililer Gününe değinen Hacı Şahin, asıl sevgililerin şehit anneleri olduğunu söyleyerek karanfil dağıttı. Şahin, "Bizim sevgililerimiz şehit anneleridir, şehit eşleridir. Dünyanın en güzel insanlarıdır onlar. Ne demişler "Cennet annelerin ayaklarının altındadır." Benim şehit annelerim bir başkadır. Ben hepsini severek sayarak teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Ülkemiz ve bizler onlara sahip çıkalım ki daha iyi bir yaşantıları olsun"

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, şehit aileleri ve gazileri kahvaltı masalarında ziyaret ederek taziyelerini iletti. Bu ülke adına kanını, canını vermiş insanların baş tacı olduğunu vurgulayan Ataç, "Bugün Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hacı Şahin'in yapmış olduğu kahvaltı etkinliğine severek ve koşarak geldim. Çünkü buradaki insanlarımız hepimizin baş tacı olacağı şehit ve gazi aileleri. O açıdan bu ülke adına kanını dökmüş, canını vermiş insanlarımızın bir araya geldiği böyle bir kutsal toplulukta bizim de bulunmamız bize onur verir tabii ki. Bugünde bu kahvaltıda beraber olduk. Ben ailelerimize mutluluklar diliyorum. Çok büyük acılar çektiler. Ama bundan sonraki günlerinde mutlu olsunlar. Ülkemiz ve bizler onlara sahip çıkalım ki daha iyi bir yaşantıları olsun" şeklinde konuştu.

"Bu siyaset üstü bir konu"

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de kahvaltıya katılan şehit aileleri ve gaziler ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çekildi. Çakırözer, şehit aileleri ve gazilere hizmetin siyaset üstü bir konu olduğunun altını çizdi. Sürmekte olan Afrin Harekatı'na da değinen Milletvekili Çakırözer, "Aziz şehitlerimizin aileleri bizim için en büyük emanet. Kahraman gazilerimiz keza aynı şekilde. Sağlıklı bir hayat diliyorum. Onları el üstünde tutmamız lazım. Bugünlerde biliyorsunuz Afrin Harekatı var. Bu harekatta şehit düşen aziz askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. En kısa sürede bu operasyonun başarıya ulaşmasını ve Mehmetçiklerimizin sağ salim ülkemize dönmesini diliyorum. Şehit ailelerimize ve gazilerimize hizmet konusunda onların beklentilerinin karşılanması açısından siyaset üstü bir yaklaşım lazım. Bu konu siyasetin üstündedir. İktidarı, muhalefeti el ele onların her türlü ihtiyacını karşılamalıyız. En ufak bir eksiklik burukluk meydana getirmememiz lazım. Bu konuda biz her zaman mecliste teklifler de veriyoruz. İktidarın her türlü bu konuda yaklaşımına destek de veriyoruz. İnşallah her zaman ulusumuz Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak ve aziz şehitlerimizi biz en iyi şekilde anacağız. Onların emaneti olan aileleri ve gazileri onurumuz olarak göreceğiz. Onlara en iyi şekilde ihtiyaçlarını karşılayacak ve eksiklerini gidereceğiz. Bu konu siyaset üstü bir konudur. Bizleri çağırmasından çok büyük onur duydum. Sağ olsunlar, var olsunlar" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim